Verstapens uzvar mājas trasē un atgriežas kopvērtējuma līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens Nīderlandes Lielās balvas izcīņā Zandvortā
Makss Verstapens Nīderlandes Lielās balvas izcīņā Zandvortā Foto: AFP/SCANPIX

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien savu līdzjutēju priekšā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Nīderlandes "Grand Prix" - un atguva līderpozīciju seriāla kopvērtējumā.

Mājinieks Verstapens sacīksti sāka no pirmās vietas, kuru startā nosargāja. Nīderlandietim šī bija septītā uzvara sezonā un 17. karjerā.

Otrais palika "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, komandas pitstopu stratēģijai ciešot neveiksmi.

Hamiltons pirmo reizi pitstopā devās 21.aplī, bet Verstapens nākamajā, turklāt "Red Bull" mehāniķi bija veiklāki, kas ļāva nīderlandietim palielināt savu pārsvaru pār sāncensi. Vēlāk Hamiltona komandas biedram Valteri Botasam neizdevās aiz sevis noturēt Verstapenu, kurš 31.aplī atkal kļuva par līderi.

Vienubrīd Hamiltons pietuvojās Verstapenam līdz pusotrai sekundei, taču kopumā sacīkstes gaitā neizrādīja lielu pretestību. Tuvojoties beigām, viņš devās trešo reizi boksos, lai uzrādītu ātrāku apli un iegūtu papildu punktu kopvērtējumā, kas viņam arī izdevās.

Trešo vietu izcīnīja Botass, ceturtais bija Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), piekto vietu ieņēma Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet pirmo sešinieku noslēdza Fernando Alonso ("Alpine"). Tālāk sekoja Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), astotais bija Serhio Peress ("Red Bull"), devīto vietu ieņēma Estebans Okons ("Alpine"), bet kā pēdējais pie punkta tika Lendo Noriss ("McLaren").

Iepriekšējo reizi Nīderlandes "Grand Prix" norisinājās 1985.gadā, kad uzvaru svinēja Nikijs Lauda. F-1 atgriešanos Nīderlandē sveica apmēram 70 000 līdzjutēju.

Pēc 13 posmiem kopvērtējuma līderis ar 224,5 punktiem ir Verstapens, kurš par trīs punktiem apsteidz Hamiltonu. Trešais ar 123 punktiem ir Botass, bet 114 punktus iekrājis Noriss, kamēr 108 punkti ir Peresam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu