Dzērājšoferis neizlaiž pudeli no rokas arī policistu klātbūtnē un iedzer vēl (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Darba dienas vidū vienā no Ilūkstes ielas daudzdzīvokļu namu pagalmiem vietējie iedzīvotāji pamanīja aizdomīgu Opel, kurā sēdošie, tostarp šoferis, izskatījās pamatīgi piedzērušies. Aculiecinieks nevilcinājās par to informēt kārtības sargus, par iespējamo pārkāpumu ziņojot policijas mobilajā lietotnē.

Lai arī Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes dežūrdaļa ir vien pārsimts metru attālumā un patruļa izsaukuma vietā ieradās dažu minūšu laikā, vismaz sākumā iespējamos dzērājšoferus pārkāpuma izdarīšanas brīdī pieķert neizdevās. Atbraukušie policisti preventīvos nolūkos nolēma automobili pavērot un jau pēc 20 minūtēm tajā atkal iekāpa divas personas un transportlīdzeklis sāka braukt Ilūkstes ielas virzienā.

Patruļauto uzreiz devās pakaļ pārkāpējam un jau pavisam drīz policijas darbinieki sastapās aci pret aci ar vīriem, par kuriem ziņoja izsaucējs. Jau no pirmā kontakta ar braucējiem bija skaidrs, ka vismaz šoferis ir reibumā, turklāt arī nespēja uzrādīt autovadīšanas tiesības, jo tādas viņam nemaz nav; tās atņemtas par līdzīgu pārkāpumu iepriekš. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Automašīnas vadītājam tika dots rīkojums līdz Ceļu policijas darbinieku ierašanās brīdim nelietot alkoholu, tomēr viņš rīkojumu ignorēja un pamanījās pāris malkus iedzert. Pašvaldības policisti tāpēc pieņēma lēmumu šoferi aizturēt un ievietot pašvaldības policijas mikroautobusa nodalījumā.

Brīdi vēlāk Valsts policijas darbinieki ar alkometra palīdzību noskaidroja, ka Opel vadītājs ir gandrīz trīs promiļu reibumā. Par auto vadīšanu smagā alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām pret pārkāpēju ierosināts kriminālprocess.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu