Cēsis gatavojas uzņemt Latvijas motokrosa čempionāta 3.posmu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Svētdien, 12. septembrī, “Ezerkalnu” mototrasē Cēsīs norisināsies Latvijas čempionāta motokrosā 3. posms, kā arī Motozip.lv kausa izcīņa. Pēc diviem aizvadītiem posmiem Alojā un Apē gleznainais Cēsu posms iezīmēs sezonas otro pusi, jo ir pirmspēdējās Latvijas čempionāta sacensības 2021. gada sezonā. Par to TVNET informēja MXGP of Latvia pārstāve Nikola Serģe.

Latvijas čempionāta ietvaros Cēsīs startēs šādas klases: MX 85, MX 85B, MX125, MX2 Juniori, MX2, MX1, Q Open, B/V Open un MX Amatieri 250 un MX Amatieri 450. Paralēli Latvijas čempionātam tiks aizvadīta arī Motozip.lv kausa izcīņa, kur par uzvaru cīnīsies BV Amatieri un BV Veterāni, savukārt Mitsubishi Electric kausa izcīņā spēkosies Q Amatieri, Q Veterāni un Q Iesācēji. MX85 klases braucējiem būs iespēja spēkoties par vēsturisko "Elkšņi '95" ceļojošo kausu, kurš tiek izcīnīts jau kopš 1991. gada un šogad atzīmē savu 30.gadadienu.

Pašlaik Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderis MX 85 klasē ir Markuss Ozoliņš, kamēr MX 85 B divu posmu kopvērtējumā spēcīgākais ir bijis Artūrs Vinters. Kārlis Alberts Reišulis ir līderis MX 125 klases kopvērtējumā, turpretī MX2 Junioru ieskaitē vadībā ir Aleksis Araids, bet MX2 - Mairis Pumpurs. MX1 klasē sezonas līderis ir cēsinieks Kārlis Sabulis. Jautāts par aizvadīto sezonu un sajūtām pirms “mājas posma”, sportists atklāja: ”Man prieks, ka motokross Latvijā notiek Cēsīs. Tās ir manas mājas. Ceru, ka atnāks mani draugi un paziņas, lai atbalstītu. Sezona līdz šim ir bijusi ļoti laba, tāpēc vienalga, kādas grūtības mani piemeklējušas uz sezonas izskaņu, centīšos to aizvadīt lieliski.”

Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē
Latvijas motokrosa čempionāta fināls Dobelē Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Sezonas kopvērtējumā Sabulim seko ziemeļu kaimiņš, 2021. gada Somijas čempions Indreks Magi, savukārt 3. vietu MX1 klasē pašlaik ieņem Toms Macuks. Q Open klases ātrākais braucējs līdz šim ir bijis Matīss Palēvics, kamēr BV Open konkurencē vadībā ar iekrātu 81 punktu ir Kristofa Santermansa un Elvija Mucenieka ekipāža. MX Amatieru 250 kopvērtējuma augšgalā pārliecinošie iekārtojies Sandis Aleksejevs, kamēr MX Amatieru 450 ieskaites līderpozīcijā ir Leons Kozlovskis. Klubu kopvērtējumā vadībā pašlaik atrodas “Rodeo MX”, kuram seko “Salacas kauss” un “Rambas R” motoklubi.

Sacensību galvenais organizators Kristers Serģis norāda, ka ir gandarīts Cēsīs uzņemt Latvijas motosporta eliti, un, par spīti sarežģītajiem apstākļiem pasākumu organizēšanā, cer, ka gan sportisti, gan sacensību apmeklētāji izbaudīs rudenīgo nedēļas nogali Cēsīs. “Domāju, ka cēsniekiem un ne tikai šie motokrosa svētki jau kļuvuši par tradīciju. Ceru, ka, neraugoties uz ierobežojumiem, aizvadīsim kvalitatīvas sacensības gan no sportistu, gan fanu skatpunkta,” norāda Serģis, minot, ka vēlas īpašu pateicību veltīt Cēsu novada domei par ilggadējo atbalstu.

Finālbraucienu sākums Cēsīs ir plānots no plkst. 11:00. Sacensību norises teritorijā būs atsevišķs skatītāju sektors, un skatītāji nedrīkstēs atrasties dalībnieku laukumā. Ieejas maksa pieaugušajiem būs EUR 10, pensionāriem un cilvēkiem ar 2. un 3. grupas invaliditāti – EUR 5, savukārt bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. grupas invaliditāti - bez maksas, tāpat kā autostāvvieta.

Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, vai personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā vai uzrādot negatīvu Covid-19 testu.

Ierodoties sacensību norises vietā, apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kuru lūdzam apmeklētājiem pārbaudīt pirms biļešu iegādes procesa! Ieeja biļete būs derīga tikai kopā ar Covid-19 sertifikātu un personas apliecinošu dokumentu.

Fotogalerija: Latvijas čempionāts motokrosā. 1.posms Alojā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu