Lielākajā daļā Jaunzēlandes atceļ karantīnas režīmu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna Foto: MARK MITCHELL / AFP

Lielākajā daļā Jaunzēlandes šonedēļ tiks atcelts Covid-19 dēļ ieviestais karantīnas režīms, un stingrie pārvietošanās ierobežojumi paliks spēka vienīgi uzliesmojuma epicentrā Oklendā, pirmdien pavēstīja premjerministre Džasinda Ārderna.

Uz trim miljoniem jaunzēlandiešu no otrdienas vairs neattieksies karantīnas režīma prasības par uzturēšanos mājās, bet ceturtdien pirmo reizi pēc trim nedēļām durvis atkal vērs skolas, sacīja premjere.

Oklendā, kur pagājušajā mēnesī izraisījās vīrusa delta paveida uzliesmojums, stingrais karantīnas režīms būs spēkā vēl vismaz nedēļu, jo pilsētā ar diviem miljoniem iedzīvotāju vīrusa izplatību vēl nav izdevies savaldīt.

Ar pašreizējo vīrusa uzliesmojumu noslēdzās sešu mēnešu posms, kad Jaunzēlandē nebija neviena vietējās transmisijas gadījuma.

Sestdien Jaunzēlandē reģistrēts kopš februāra pirmais ar Covid-19 saistītais nāves gadījums, no dzīves aizejot 90 gadu slieksni pārsniegušai sirdzējai. Kopējais Covid-19 upuru skaits Jaunzēlandē līdz ar to sasniedzis 27.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu