Darbu sācis aizliegtā "Projekt" žurnālistu jaunais izdevums "Agenstvo" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Darbu sācis izmeklējošās žurnālistikas izdevums “Agenstvo”, ko izveidojuši iepriekš Krievijas varas iestāžu par “nevēlamu” pasludinātā izmeklējošās žurnālistikas izdevuma “Projekt” žurnālisti.

Par “Agenstvo” darbības sākšanu sociālajā tīklā “Telegram” pāvēstījis žurnālists Romāns Badaņins, kurš iepriekš bija “Projekt” galvenais redaktors.

“Mēs sākam jaunu mediju “Agenstvo” (būt par aģentu tagad ir moderni, jūs jau zināt). Arī tas nodarbosies ar izmeklēšanām, un mēs pacentīsimies, lai arī tās kaitina Krievijas varas iestādes, bet pats galvenais - būtu interesantas jums,” teikts Badaņina paziņojumā.

Izdevums “Agenstvo” jau publiskojis pirmo pētījumu - tas skar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Materiālā stāstīts par sabiedrisko attiecību tehnoloģijām, ko Šoigu komanda izmanto, lai veicinātu viņa personas kultu, kā arī par slepeniem objektiem Sibīrijā, kur Šoigu atpūties kopā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

“Projekt” savu darbību uz laiku pārtrauca pēc 15.jūlija, kad Krievijas Ģenerālprokuratūra par nevēlamu pasludināja ASV reģistrēto uzņēmumu “Project Media”, kas ir “Projekt” izdevējs.

Šādu soli Krievijas varas iestādes skaidroja ar to, ka minētais uzņēmums radot “draudus konstitucionālajai kārtībai un drošībai Krievijā”. Tikmēr Krievijas Tieslietu ministrija astoņus “Projekt” žurnālistus iekļāva “ārvalstu aģentu” sarakstā.

“Projekt” redakcija pēc tam paziņoja, ka izdevējkompānija tiek likvidēta. Vēlāk kļuva zināms, ka Badaņins un viņa vietnieks Mihails Rubins devušies uz ASV un neplāno atgriezties Krievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu