Mūžībā devusies franču kino leģenda - Žans Pols Belmondo (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Žans Pols Belmondo
Žans Pols Belmondo Foto: SAMEER AL-DOUMY

88 gadu vecumā mūžībā devusies franču kino leģenda - aktieris Žans Pols Belmondo (Jean-Paul Belmondo), ziņo ārvalstu prese. 

Kopš insulta 2001. gadā viņš bija fiziski novājināts. "Viņš jau kādu laiku bija ļoti noguris," sacīja viņa advokāts. "Viņš nomira mierīgi."

Žans Pols Belmondo kā aktieris kļuva slavens pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Īpašu ievērību viņš izpelnījās ar savu lomu Žana Lika Godāra filmā "Līdz pēdējam elpas vilcienam", kur viņš darbojās kopā ar Žanu Sebergu.

Pēc tam Belmondo vairs nebija glābiņa no piedāvātajām lomām. Tikai laikā no 1960. līdz 1964. gadam viņš atveidoja lomas gandrīz 30 filmās. Sešdesmito gadu vidū viņš kļuva pazīstams starptautiskai auditorijai ar piedzīvojumu filmu “That Man from Rio” (oriģ. “L'Homme de Rio”).

Viņš filmējies kopumā vairāk nekā 80 filmās, tostarp komēdijās un trilleros, un saņēmis vairākus prestižus kino apbalvojumus.

Belmondo dzimis 1933.gada 9.aprīlī turīgā parīziešu ģimenē un uzaudzis mākslinieku vidū. Viņa tēvs bija pazīstams tēlnieks.

Mācības skolā Belmondo nepadevās, bet padevās boksēšanās. Savu aktiera karjeru viņš sāka teātrī, bet vēlāk pievērsās kino, kļūstot par vienu no slavenākajiem 20.gadsimta Eiropas kino aktieriem.

Francijā Belmondo bieži tika dēvēts par "Lielisko", atsaucoties uz satīrisko filmu "Le Magnifique".

"Viņš vienmēr būs Lieliskais. Mēs visi atpazīstam sevi viņā," uzzinot par Belmondo nāvi, tviterī pavēstīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, nodēvējot mūžībā aizgājušo aktieri par nacionālo dārgumu.

Bijušais Francijas prezidents Fransuā Olands norādīja, ka visi būtu gribējuši būt draugos ar Belmondo, bet bijušais Francijas premjerministrs Manuels Valss raksturoja viņu kā lielisku, talantīgu un ļoti francisku.

Cieņu mūžībā aizgājušajam aktierim sociālajos medijos pauduši arī citi politiķi, Franču Ārzemnieku leģions un kino fani visā pasaulē.

1964. gads - Žans Pols Belmondo
1964. gads - Žans Pols Belmondo Foto: Kaader filmist
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu