Video ⟩ Taksista stāsts: Vakcinējieties, draugi! (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Paļaušanās uz antivielām, kas pēc Covid-19 pārslimošanas pasargās no atkārtotas inficēšanās un smagas saslimšanas, diemžēl ne vienmēr attaisnojas. Par to liecina LTV “Panorāmas” intervētā pacienta Vitālija pieredze, guļot slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā ar skābekļa masku uz sejas.

“Tagad visiem no sirds iesaku, īpaši jaunatnei, ar šo mēslu slimot… Sargājiet  sevi un savus bērnus,” saka Vitālijs.

Viņš ar šo vīrusu jau ir slimojis, un tas devis mānīgu iespaidu, ka ir pasargāts.

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas (RAKUS) anestezioloģe reanimatoloģe Jekaterina Jagodzinska-Peškova šā pacienta stāvokli raksturo kā smagu, bet stabilu. Viņam turpinās mākslīgā plaušu ventilēšana, skābekļa daudzums organismā mainās atkarībā no gulēšanas pozas, un ir skaidrs, ka šim pacientam līdz atlabšanai vēl ir tāls ceļš ejams.

LTV “Panorāma” norāda, ka bieži vien tikai intensīvās terapijas nodaļā pacienti lemj par labu vakcinācijai, taču ir jau par vēlu.

“Šis pacients pirms sarunas ar jums minēja, ka bija stulbs, ka nevakcinējās. Ka, ja būtu tāda iespēja, viņš to darītu. Bija vairāki pacienti, kuri prasīja: vai tagad var? Nu diemžēl mums nākas pateikt, ka tagad ir par vēlu. Bija cilvēki, kuri attapās, ka bija jāvakcinējas, bet nepaspēja,” saka ārste Jagodzinska-Peškova.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu