Zviedrijā aiztur divas ar "Islāma valsti" saistītas sievietes

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP/Scanpix

Zviedrijas policija pirmdien paziņoja, ka pēc atgriešanās Zviedrijā no Sīrijas ir aizturējusi divas sievietes, kas ir saistītas ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Mediji ziņoja, ka pret vienu no aizturētajām notiek izmeklēšana par kara noziegumiem.

Prokurors, kas vada izmeklēšanu pret abām sievietēm, bija licis viņas aizturēt, paziņoja Stokholmas policijas preses sekretārs Ūla Esterlings.

"Mēs izpildījām šo lēmumu, kad lidmašīna pēcpusdienā ieradās Stokholmā," sacīja Esterlings. Viņš piebilda, ka vēl viena sieviete tika aizvesta uz nopratināšanu.

Prokuratūra pirmdien paziņoja, ka notiek vairākas izmeklēšanas pret vīriešiem un sievietēm, kas atgriežas no rajoniem, kurus bija kontrolējis grupējums "Islāma valsts".

"Starptautiskie noziegumi, kas attiecas uz cilvēkiem, kuri atgriežas no "Islāma valsts" kontrolētiem rajoniem, ir kara noziegumi, genocīds un noziegumi pret cilvēci," paziņojumā paskaidroja prokurore Rēna Devguna.

"Zviedrijai ir starptautisks pienākums izmeklēt šos noziegumus un ierosināt lietas par tiem," viņa piebilda.

Raidsabiedrība SVT ziņoja, ka pret vismaz vienu aizturēto notiek izmeklēšana par kara noziegumiem, genocīdu un noziegumiem pret cilvēci.

SVT arī ziņoja, ka sievietes, kas pirmdien atgriezās Zviedrijā, bija uzturējušās nometnēs Sīrijas ziemeļos. Kurdu varas iestādes nolēma, ka tām nav pietiekamu pierādījumu šo sieviešu tiesāšanai, un viņas izraidīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu