Saseksas hercogu lūgums satikt karalieni un kristīt Lilibetu nosaukts par nekaunību

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Karaliene Elizabete II un Saseksas hercogu pāris - princis Harijs un Megana Mārkla
Karaliene Elizabete II un Saseksas hercogu pāris - princis Harijs un Megana Mārkla Foto: EPA/AP/ScanPix. TVNET kolāža

Saseksas hercogu lūgtā viesošanās Lielbritānijā, lai Viņas Majestāte varētu satikt trīs mēnešus veco mazmazmeitiņu Lilibetu un bērns tiktu nokristīts Vindzoras pilī, Bekingemas pilī un britu tautā vieš neizpratni un pat sašutumu par hercogpāra nekaunību.

Kā zināms, Lielbritānijas karaliene Elizabete II vēl nav satikusi Saseksas hercogu jūnijā dzimušo meitu  Lilibetu. Tāpat

vevecmāmiņa kopš 2019. gada nav dzīvē satikusi Saseksas hercogu pirmo atvasi Ārčiju.

Saseksas hercogi savā drīzajā viesošanās laikā ieplānojuši arī Lilibetas kristības Vindzoras pils kapelā - arī šāds lūgums norādīts Saseksas hercogu oficiālajā vēstulē karalienei.

Galerija: Ārčija kristību diena

Šī būs Meganas atgriešanās Apvienotajā Karalistē kopš 2020. gada marta - laika, kad hercogi pārtrauca veikt savus karaliskos pienākumus un devās pretī savai jaunajai dzīvei Amerikā.  Princis Harijs gan kopš tā laika ir jau divas reizes paviesojies savā dzimtajā zemē - apmeklējot sava vectēva, prinča Filipa bēres un piedaloties savas mātes, Velsas princeses Diānas pieminekļa atklāšanas pasākumā. 

Tiesa, abas reizes princis Harijs ticis uzņemts oficiāli un salti. Īpaši no brāļa, prinča Viljama puses, ģimeniska atkalredzēšanās netika novērota.

Eksperti sašutuši un tauta neizpratnē

Taču, kā vēsta "The Sun", karaļnama ekspertus un britu tautu mulsina Saseksas pāra lūgums tikties ar karalieni un Vindzoras pilī organizēt Lilibetas kristības. Tauta šo izgājienu nodēvē par "klaju nekaunību".

Kāds karalisks avots sacīja: "Harijs un Meghana ir izteikuši šo piedāvājumu, taču daudzi cilvēki ir šokēti par tā nekaunību. Viņi, iespējams, patiesi vēlas redzēt karalieni, taču tas ir  tik mulsinoši, zinot, kam cauri ir izgājusi karaliskā ģimene."

Pils vēl nav atbildējusi uz Harija un Meganas lūgumu, lai gan avots piebilda, ka karaliene “joprojām ļoti mīl Hariju un labprāt redzētu Lilibetu un viņas brāli Ārčiju. 

Iekšējai informācijas avots arī atklāja, ka ir jau bijušas diskusijas arī par to, vai Harijs un Megana šogad tiks aicināti svinēt Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni, jo pagājušā gadā Saseksas hercogi atteica karaļnama ielūgumam. 

Galerija: Karaliskās ģimenes Ziemassvētku dievkalpojums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu