Kāpēc paklājs ir labākā guļamistabas grīdas seguma izvēle? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Diskusijas par paklāja vai koka grīdas izvēli var būt garas un mokošas. Pēdējos gados koka grīdu popularitāte ir pieaugusi. Tomēr dažām istabām mājoklī labāk ir piemērots mīksts grīdas segums. Viens no piemēriem ir guļamistaba. Lielākajai daļai cilvēku guļamistaba ir omulīgs patvērums no pārējām aktivitātēm mājās. Paklāja maigums, klusums un siltums bieži padara to par labāko grīdas seguma variantu privātajai miera oāzei.

Klusāka telpa

Lielākā daļa cilvēku guļamistabā dod priekšroku klusumam. Neviens nevēlas nakts vidū mosties no skaņām, kad kāds pārvietojas pa guļamistabu. Paklājs vislabāk absorbē skaņas, turpretī ciets grīdas segums tās atbalso. Paklājs var būt labs risinājums pāriem, kam ir dažādi grafiki un miega paradumi.

Foto: Unsplash

Siltāk un mīkstāk

Noskanot modinātājam, vairumam cilvēku grūtākais rīta uzdevums ir atstāt silto guļas vietu - sevišķi rudenī rītiem paliekot drēgnākiem. Rīta īgnums var pastiprināties, ja pirmie soļi tiek likti uz aukstas, cietas grīdas. Turpretī paklājs nodrošina jauku pāreju starp gultas komfortu un jaunu dienas sākumu. Arī dienas beigās, kad kājas ir nogurušas, ir patīkami, ja guļamistabā zem kājām ir maigs un mīksts materiāls.

Drošāka izvēle

Foto: Unsplash

Lai paslīdētu, pusmiegā dodoties uz vannas istabu, daudz nevajag. Paklupšana var būt bīstamāka uz cietas un slidenas grīdas. Bērnu istabās un bērnudārzos paklājs ir praktiska izvēle bērnu drošībai. Mazākiem bērniem ir lielāka nosliece pakrist, šādā situācijā mīksts grīdas segums būs saudzīgāks. Savukārt zīdaiņiem, kuri rāpo vai mācās staigāt, paklājs ceļiem būs daudz mīkstāks un patīkamāks.

Iespējams kompromiss

Foto: Unsplash

Ja jums ir grūtības izlemt, iespējams, labākais risinājums ir kompromiss. Izvēloties paklāju, varat izmantot tā dažādās priekšrocības, piemēram, cieto grīdas segumu guļamistabā papildināt ar paklāju gultas zonā. Vislabāk izvēlēties paklāju ar lielu platību, lai tas nosegtu grīdu zem gultas un sniegtos ārpus tās no visām atklātajām pusēm.

Foto: Unsplash

Ja dodat priekšroku maziem paklājiem, ieviesiet omulību istabā, novietojot paklāju katrā gultas pusē, lai izkāpt un iekāpt gultā ar basām kājām būtu patīkamāk. Tāpat mazākie paklāji var vairot māju sajūtu, tos novietojot atpūtas vai ģērbšanās zonās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu