"Taliban" tiek apsūdzēts stāvoklī esošas policistes nogalināšanā (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Afganistānas radikālās islāmistu kustības “Taliban” kaujinieki pagājušās nedēļas nogalē esot nogalinājuši stāvoklī esošu policisti, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Par sievietes nogalināšanu pavēstīja sievietes ģimene. To CNN apstiprināja arī kāds vietējais žurnālists. 

Policiste Negara Masumi nogalināta sestdienas vakarā Afganistānas Gouras provincē. Sievietes dēls norādīja, ka policisti “Taliban” kaujinieki nogalinājuši viņas bērnu acu priekšā.

“Taliban” kaujinieki ieradušies Masumi mājās, izveduši sievietes dēlus ārā un sasējuši. Tad viņi nodūruši Masumi viņas bērnu acu priekšā, pavēstīja viens no sievietes dēliem.

Tikmēr žurnālists informēja, ka sieviete strādājusi Gouras cietumā. Nāves brīdī viņa bijusi astotajā gaidību mēnesī.

Informācija par šo incidentu veicinājusi bažas par “Taliban” represijām pret sievietēm.

Tikmēr “Taliban” pārstāvji noliedza, ka grupējuma kaujinieki nogalinājuši sievieti. “Taliban” uzsver, ka sākta notikušā izmeklēšana.

Iepriekšējais "Taliban" režīms savas valdīšanas laikā no 1996. līdz 2001. gadam pieturējās pie ļoti stingras šariata likumu interpretācijas un izmantoja tādus soda veidus kā nomētāšana ar akmeņiem, ķermeņa daļu amputācija un publiski nāvessodi.

"Taliban" valdīšanas laikā 90.gados sievietes bija piesaistītas mājām, nedrīkstot strādāt vai iegūt izglītību. "Taliban" pēdējos gados centušies parādīt sevi kā mērenākus, taču daudzi afgāņi tam netic.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu