Jaunais Hyundai Ioniq 5 - elektroauto, kurš neatstās vienaldzīgu nevienu (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Jaunākās paaudzes elektromobilis Hyundai Ioniq 5 ārēji ir apbrīnojami līdzīgs Hyundai konceptautomašīnai, ko redzējām 2018. gada Frankfurtes autoizstādē. Hyundai saglabājis ne tikai raksturīgo siluetu un savdabīgos pikseļu lukturus, bet arī nemanāmākas īpatnības, kam pirms trim gadiem pat nepievērsām uzmanību.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš norāda, ka brīnumi šajā auto sākas jau pie iekāpšanas, jo automobiļa rokturi ir noslēpti virsbūvē. Tāpēc, lai atvērtu durvis, roktura siluets vispirms ir jāpiespiež, lai atbloķētu slēdzeni, bet pēc tam jāpietur, lai rokturi varētu satvert. 

Ioniq 5 interjers ļoti piestāv ārienei, un tas ir tālu no pirmajiem Ioniq ar ekrāniem aiz stūres, kas ļoti līdzinās Mercedes. Arī klimata vadības bloks nav no prastajiem.

Normunds Avotiņš: "To mierīgi var likt dārgā automašīnā. Hyundai varētu šo dizainu tirgot citiem. Varbūt tāpēc uz stūres nav Hyundai logo, un varat paši iztēloties, ar ko braucat!"

Salons ir ļoti plašs, un priekšā panelim nav apakšējās daļas. Starp sēdekļiem, gluži kā savulaik lielajos minivenos, ir pārbīdāma konsole. Lai "ieliktu ātrumā", atbilstošā svira ir jāmeklē aiz stūres. Uz stūres savukārt ir braukšanas režīmu pārslēgi kā itāļu sporta auto.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Auto ziņu izmēģinātajam Ioniq 5 ir viens 217 zirgspēku elektromotors, kas atrodas aizmugurē. Tāpēc pat grūti iedomāties, kā iet tas ar 300 ZS un diviem motoriem.

"Kas ir ar to sniedzamību? Mums atlikuši 58%, un ar tiem varam veikt 225 km," norāda Normunds Avotiņš, secinot, ka kopējā sniedzamība no 73 kWh baterijas reālos apstākļos ir ap 400 kilometriem. "Ja piešaujas likt lietā lāpstiņas zem stūres, Hyundai labi strādā uz enerģijas rekuperāciju, bet i-Pedal režīmā piedāvā braukt, vispār nepieskaroties bremžu pedālim."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Hyundai Ioniq 5 bagāžnieks ir pietiekami liels. Nav dziļš, bet ir garš un plats. Pietiek vietas somām un mantām, un var izmantot par garderobi.

Ioniq 5 nekas nav tā kā galvenajiem konkurentiem. Aizmugurē joprojām ir īstas disku bremzes, bet uzlādes vāciņš atveras un aizveras ar elektropiedziņu. Ja vēl neesat aptvēruši Hyundai elektromobiļa izmērus, vajag ierausties aizmugurē.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Te gaida kārtējais pārsteigums, jo asu attālums jeb bāze ir 3 metri, un tas ir tikpat, cik Mercedes ML vai līdzīgiem SUV. Tātad vietas ir daudz. Uz aizmugurējiem pasažieriem gaisu nepūš no apakšas, jo bīdāmās viduskonsoles dēļ pa vidu nav ventilācijas lūkas. Taču Hyundai to ir eleganti atrisinājis - ventilācijas ir jumta balstos, tāpat kā lielajos džipos.

Normunds Avotiņš: "Kad es to dabūju filmēšanai, zināju, ka pievērsīs uzmanību. Bet, ka uz to atskatīsies itin visi - no bomža līdz miljonāram, to gan nebiju gaidījis."

Un ir jau arī, uz ko skatīties, - nu kaut vai tās gaismas... Arī apdares materiāli, kas tik ļoti atšķiras no citiem Hyundai, aicina pieskarties pat pēc trīs dienām pie šā inteliģentā elektroauto stūres.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Verdikts

Un tad es sapratu, kāds bija Hyundai plāns. Tas noteikti nebija kārtējais Ioniq, jo tad mašīna izskatītos pilnīgi citādi. Hyundai nolēmis iekāpt citās ragavās. Pēc izmēra, izskata, iespaida, komforta, apdares utt. tas faktiski jau ir premium elektromobilis.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Hyundai Ioniq 5

+ izteiksmīgs, pamanāms dizains

+ plašs, kvalitatīvs interjers

+ reālā sniedzamība

- stūre aizsedz "pārnesumus"

- pietrūkst 360 grādu kameras

- durvju rokturi neizbīdās

Tehnika

Dzinējs: EV

Jauda: 217 ZS

Paātrinājums: 7,4

Patēriņš: 16,8 kWh/100

Baterija/sniedzamība: 73 kWh/481 km

CO2: 0

Cena: no 49 990 eiro

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu