Aizdomās par martā pastrādātu slepkavību aiztur iepriekš tiesātu vīrieti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Policija šomēnes aizdomās par martā pastrādātu vīrieša nonāvēšanu aizturējusi iepriekš tiesātu vīrieti, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

30.martā Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā atrasts 1971.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - divām durtām brūcēm kreisās kājas augšstilbā. Viens no dūrieniem bija skāris artēriju un līdz ar to izraisīja noasiņošanu. Saistībā ar notikušo policijā tika sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, 2.septembrī Aizkrauklē aizdomās par šā nozieguma izdarīšanu tika aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir bijis sodīts par dažāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Jau nākamajā dienā - 3.septembrī - Zemgales rajona tiesa vīrietim piemēroja apcietinājumu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starp vīriešiem bija izcēlies sadzīviska rakstura konflikts, kura laikā viens no vīriešiem ar nazi divreiz iedūra otram, kas no gūtajiem ievainojumiem mira notikuma vietā.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu