VIDEO ⟩ ReTV reportāža no Daugavpils slimnīcas "netīrās zonas"

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

“Šeit, Daugavpils reģionālajā slimnīcā kovidpacientu pieaugums vērojams kopš augusta vidus," vēsta ReTV.

Un tieši 1. septembrī sasniegts slieksnis, kādēļ slimnīcā izsludināta ārkārtējā situācija. Galvenajā slimnīcas ēkā kovidpacienti gan vairs netiek izguldīti, viņiem atvēlēti vairāki gaiteņi Plaušu slimību un tuberkolozes centra ēkā.

“Tie ir tie pacienti, kas ventilējas, kuriem nodrošināta saspiesta skābekļa padeve, sistēmas nodrošināšana," stāsta Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Vidēji dienā tiek uzņemti 8-12 pacienti, turklāt retais no viņiem ir vietējais, daugavpilietis. Slimnīcas vadītājs novērojis, ka pagaidām pacientus biežāk atved no mazpilsētām, tālākiem lauku novadiem, kas rada bažas, kas notiks, kad uzliesmojums sāksies Daugavpilī.

“Smago formu ir daudz vairāk nekā bija iepriekš. Tā ir viena no galvenajām tendencēm. Tas lielākoties arī saistīts ar jauno paveidu un to, kādā veidā mēs nodrošinām pacientu ārstēšanu, novērošanu ārpus slimnīcas," tā Semjonovs.

Tāpēc Daugavpilī turpina pieņemt arī tos kovidslimniekus, kuri ārstējas mājās, bet kuriem nepieciešamas kādas papildus pārbaudes. Grigorijs Semjonovs stāsta, ka šādi ambulatorie izmeklējumi ir pieprasīti, pie slimnīcas dažkārt par veidojušās automašīnu rindas. Viņaprāt šo pakalpojumu sniegšanā, kā arī pacientu izguldīšanā drīzumā aktīvāk jāiesaistās mazās, 3. līmeņa slimnīcas.

“Diemžēl mums nepalīdz tas, ka cilvēki ir pārslimojuši.

Mēs cerējām, ka viņiem tā imunitāte veidosies un organisms pielāgosies jaunajiem paveidiem, bet diemžēl tā nav. Tas, no kā mēs baidāmies, ir septembris, oktobris - ir sācies jaunais mācību gads," skaidro ārsts.

Šobrīd Daugavpilī tiek ārstēti apmēram 80 ar Covid-19 inficētie. Maksmālais kovidpacientiem gultas vietu skaits varētu būt 180. Un tikai pēc šī sliekšņa pārvarēšanas būtu jāsāk apdzīvot specializētās moduļu mājas. Bet tad - sāks trūkt darbaroku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu