Horvātijas volejbolisti nāk talkā Latvijas izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: CEV

Horvātijas vīriešu volejbola izlase otrdien Tallinā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra mačā un šis panākums saglabāja Latvijas valstsvienībai labas izredzes kvalificēties finālturnīram.

Horvātija atspēlējās no divu setu deficīta un ar rezultātu 3-2 (20:25, 22:25, 25:18, 26:24, 15:9) uzvarēja D apakšgrupas saimnieci Igauniju.

Pēc Horvātijas izlases uzvaras Latvija D apakšgrupā atkrita uz ceturto pozīciju. Lai iekļūtu "play-off", latviešiem trešdien jāuzvar olimpisko spēļu čempione Francija vai jācer, ka Horvātija uzvarēs Slovākiju, Igaunija zaudēs Francijai un Slovākija atlikušajās divās spēlēs pret Horvātiju un Vāciju negūs vairāk par vienu punktu, kas ir diezgan ticami scenāriji.

Pirms tam šajā apakšgrupā Latvijas volejbolisti ar rezultātu 1-3 (22:25, 19:25, 27:25, 17:25) piekāpās Vācijai.

D apakšgrupā pa deviņiem punktiem ir trīs spēles aizvadījušajai Francijai un četrus mačus nospēlējušajai Vācijai, kurām abām ir pa trim uzvarām. Trešā ar divām uzvarām četrās spēlēs un četriem punktiem ir Horvātija, Latvijai četrās cīņās ir viena uzvara un pieci punkti. Trīs mačus aizvadījušajai Slovākijai un četras spēles noslēgušajai Igaunijai abām ir pa vienai uzvarai un trīs punktiem.

Noslēdzoties grupu turnīram, kā pirmais kritērijs vietu sadalē būs izcīnītās uzvaras, pēc tam gūtie punkti, uzvarēto/zaudēto setu attiecība, gūto/zaudēto mazo punktu attiecība un visbeidzot rezultāti savstarpējās cīņās.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu