Latvija Nāciju kausā motokrosā startēs bez Jonasa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Latvijas motokrosa izlasi septembra beigās gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā pārstāvēs Kārlis Sabulis, Mairis Pumpurs un Toms Macuks, bet sastāvā nebūs pašmāju vadošā motosportista Paula Jonasa, ziņo Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Sabulis startēs MXGP klasē, Pumpurs MX2 klasē, bet Macuks MX "Open" klasē.

Jau iepriekš LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka Jonasa dalība Nāciju kausā ir atkarīga no pasaules čempionāta kalendāra. Šīs sezonas kalendārs paredz, ka Nāciju kausa mači norisināsies 26.septembrī Mantovā, Itālijā. Tiesa, rudenī būs gana saspringts arī pasaules čempionāta kalendārs, posmiem notiekot teju gandrīz katru nedēļas nogali.

Macuks savā sportista karjerā Latvijas izlasi Nāciju motokrosā pārstāvēs ceturto reizi. "Iepriekšējā reizē uzstādījām labāko rezultātu Latvijas vēsturē. Varbūt, ka ir iespēja atkārtot vai pat uzlabot 2019.gada rezultātu, bez Paula tas būs grūtāk, bet viss ir iespējams. Jāiztur brauciens līdz galam. Pēc Covid-19 pārslimošanas man bija lielas problēmas ar fizisko sagatavotību, tikai tagad par 80-90% esmu kārtīgi to atguvis. Arī pēdējo ADAC posmu, kas notika diezgan smagā trasē, varēju izturēt līdz galam, būs jāsaņemās un jāiztur braucieni līdz finišam," sarunā ar LaMSF stāsta Macuks.

Sabulis atzīmē, ka Nāciju motokross ir izlašu cīņas starp labākajām valstīm pasaulē un šīs sacensības pielīdzināmas motokrosa olimpiskajiem svētkiem. "Tur cīnās ne tikai individuāli, bet arī komandā. Formāts ir zināms, taču atšķirīgs no tā, kāds ir ierastais. Šī būs mana trešā reize Latvijas izlases sastāvā un man tas ir liels gods pārstāvēt savu valsti. Sastāvs komandai ir pietiekami labs, lai mēs uzrādītu labu rezultātu," saka Sabulis.

Pumpurs bija patīkami pārsteigts, saņemot uzaicinājumu pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju kausā. "Biju par to iedomājies, taču biju pārliecināts, ka tas nebūšu es. Pēc pāris dienām, kad sāku to aptvert, protams, sajutos pagodināts un arī patīkami satraukts, jo tas nozīmē, ka būs jauni piedzīvojumi. Pieaugušo izlasē startēšu pirmo reizi, vairākas reizes esmu pārstāvējis junioru izlasi. Jūtos jau kā liels "džeks", braucot kopā ar pasaules grandiem. Sacensību formāts sportistam ir zināms, taču viss pārējais gan būs jauns," stāsta Pumpurs.

Latvijas izlases menedžeris Nāciju kausā būs Valdis Seratinskis.

Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ Nāciju kauss motokrosā netika aizvadīts.

2019.gadā Latvijas komanda ar Jonasu, Macuku un Dāvi Ivanovu sastāvā izcīnīja astoto vietu Nāciju kausā, kas latviešu motosportistiem ir visu laiku labākais rezultāts.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija iepriekš labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

Kopš 1990.gada Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ir startējusi 26 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu