Drifts atgriežas Biķernieku trases "Raganas katlā"

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tas brīdis ir klāt - drifts atgriežas Biķernieku trases Raganas katlā - vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā. 11. septembrī, sestdien, mūs gaida aizraujošas "FIA NEZ" (Ziemeļeiropas Zonas) sacensības un Latvijas/Igaunijas/Lietuvas čempionāta posmi, Baltijas drifta čempionāta posms, kā arī Latvijas un Igaunijas drifta kausa izcīņas sacensības Semi pro klasei. Kopā uz starta izies 27 Pro klases dalībnieki un 23 Semi pro klases dalībnieki.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot pilotu līmeni, un to, ka daudzi jau ir iebraukušies šajā trasē iepriekšējās sezonās, šis posms noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

Foto: Publicitātes foto

"Raganas katls" piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku – drifts ir vērojams no Raganas katla visām pusēm ļoti plašā teritorijā. Arī ieeja Raganas katlā ir no Biķernieku ielas jeb meža puses. No trases malās esošajiem pakalniem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi. Arī šogad tiks izvietots video ekrāns, lai skatītājiem būtu ērtāk sekot līdzi notikumiem trasē. Ekrāns tiks uzstādīts arī dalībnieku parkā. Šī ir arī tā reize, kad organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus un citas personiskās sēdvietas, lai ar komfortu baudītu driftu "Raganas katlā".

Foto: Publicitātes foto

No Latvijas sportistiem PRO klasē uz starta redzēsim visus TOP braucējus, tostarp Jāni Jurku, kurš demonstrē lielisku sniegumu šosezon un pašlaik ir arī sezonas kopvērtējuma līderis gan Livonijas, gan Baltijas drifta čempionātā. Uz starta redzēsim arī Raivi Alkšāru, kurš arī šogad demonstrē lielisku sniegumu, un pirms nedēļas plūca laurus, kāpjot uz augstākā pjedestāla Baltijas drifta čempionāta posmā Igaunijā. NEZ drift Rīga sacensības būs arī atgriešanās sacensības Pro braucējam Ingum Jēkabsonam, kurš ieturēja pauzi braukšanā, bet nu ir atgriezies un pirmās sacensības aizvadīs tieši Raganas katlā. Ingum no tā sauktajiem "vecās skolas" drifteriem pievienosies arī Ivo Cīrulis, kurš pēc piedzīvotās avārijas DMEC Rīga posmā ir salabojis savu automašīnu un gatavs cīņām. Papildus noteikti lielu konkurenci PRO pilotiem sastādīs arī Edmunds Bērziņš, kurš šogad kļuva par Red Bull Car Pak Drift uzvarētāju. No Baltijas "skaļākajiem" drifta vārdiem uz starta redzēsim Benediktu Čirbu, Mihkelu Normanu Tultsu, Ao Vaidu un Ģediminu Ivanausku. Ar pilno dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties www.nezdriftriga.eu.

Foto: Publicitātes foto

Semi Pro klasē noteikti arī gaidāmas sīvas cīņas, jo reizē ar Latvijas ieskaiti norisināsies arī Igauņu ieskaites sacensības. Latvijas ieskaitē uz šo brīdi kopvērtējuma līderis ir Edgars Kroģeris, kuram tuvu seko Edgars Jenčs, Jānis Bērzinš un Roberts Bāriņš.

Foto: Publicitātes foto

Sacensību programma

Piektdiena, 10. septembris

13:00 -19:00 Treniņu braucieni abas ieskaits klases

Sestdiena, 11.septembris

Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00

09:00 -10:00 PRO klases treniņbraucieni

10:00- 10:50 Semi Pro klases treniņbraucieni

12:00 -13:00 PRO kvalifikācijas braucieni

13:00 -14:00 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

14:00 Sacensību oficiālā atklāšana

14:40-17:00 Pro Tandēmu braucieni

17:10-19:00 Semi Pro tandēmu braucieni

19:10 Apbalvošanas ceremonija

Visa informācija skatītājiem par Covid-19 noteikumiem pieejama oficiālajās vietnēs www.nezdriftriga.eu un www.driftlatvia.com. Skatītājiem būs pieejamas divas bezmaksas auto stāvvietas, viena trases teritorijā ar limitētu skaitu, un viena uz Biķernieku ielas, papildus aicinām visu, kuri novieto automašīnu uz ielas, sekot līdzi zīmēm. Papildus tam organizators atgādina, ka ieeja notiek no Biķernieku ielas jeb meža puses, nevis pa standarta ieeju Biķernieku trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu