Izraēla mēģina izķert Rietumkrastā izbēgušos palestīniešu cietumniekus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēla uz okupētajām Rietumkrasta teritorijām nosūtījusi armijas papildspēkus centienos notvert sešus no cietuma izbēgušos palestīniešus un novērst vardarbību, trešdien pavēstīja armija.

Bruņoto spēku komandieris Avivs Kohavi nolēmis "pastiprināt Izraēlas Aizsardzības spēku (IAS) vienības ar kaujas bataljoniem, novērošanas karaspēku un vairākiem droniem, lai sniegtu atbalstu izbēgušo cietumnieku notveršanā un novērstu teroraktus šajā reģionā", teikts paziņojumā.

Nedēļas sākumā no cietuma Izraēlas ziemeļos izbēga seši palestīnieši, kam bija piespriesti ilgi gadi cietumā par līdzdalību teroristiskā darbībā.

Izbēgušo vidū ir palestīniešu kaujinieku organizācijas "Al Aksas mocekļu brigādes" viens no līderiem Zaharija Zubeidi un pieci kaujinieku kustības "Islāma džihāds" biedri, vēsta Izraēlas radio "Kan".

Ieslodzītie no Gilboa stingrā režīma cietuma pirmdien izbēguši, zem kameras izlietnes izrokot alu, kā tiek ziņots, ar karoti.

Izraēlas drošības spēki aizturējuši vismaz sešus iebēgušo cietumnieku radiniekus, pavēstīja Palestīniešu cietumnieku klubs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu