Putins bojāgājušajam ministram piešķir Krievijas varoņa nosaukumu (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par Krievijas varoņa nosaukuma piešķiršanu trešdien negadījumā bojāgājušajam Ārkārtas situāciju ministram Jevgeņijam Ziničevam.

Prezidenta rīkojumā teikts, ka varoņa nosaukums Ziničevam piešķirts par “varonību, vīrišķību un drosmi, kas parādītas, pildot dienesta pienākumus”.

Ziničevs gāja bojā 8.septembīt visai mīklainos apstākļos.

Saskaņā ar oficiālo versiju, ministrs gājis bojā mācību laikā Krievijas pilsētā Noriļskā, glābjot cilvēku. 

Kā žurnālistiem pavēstīja Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienests, ministrs gājis bojā, glābjot pazīstamo kinorežisoru Aleksandru Meļņiku. Kinorežisors strādāja ministrijas rīkoto mācību vietā Noriļskā, lai izraudzītos vietu, kur filmēt savu jauno dokumentālo filmu, kas veltīta Arktikas un Ziemeļu jūras ceļa attīstībai.

Tomēr vēlāk vairāki Krievijas mediji ziņoja, ka Ziničevs miris nevis Noriļskā, bet gan pie ūdenskrituma aptuveni 120 kilometru attālumā no Noriļskas.

Mediji RBK, "Tajga.info" un RTVi ziņoja, atsaucoties uz avotiem, ziņoja ka Ziničevs miris tūrisma objekta apskates gaitā. Pēc mācību atklāšanas Noriļskā ministrs lidojis uz Lamas ezeru, kas atrodas 120 kilometru attālumā no pilsētas, sacījis portāla "Tajga.info" avots.

Tas ir viens no Krasnojarskas novada dabas objektiem, uz kuru regulāri tiek vesti augsti viesi, norāda izdevums.

Portāla RBK un telekanāla RTVi avoti norāda, ka incidents noticis citā vietā netālu no ezera - pie Kitabo-Orona ūdenskrituma. Tas atrodas aizsargājamā teritorijā Putoranas rezervāta rietumu daļā.

Atbilstoši vienai versijai Ziņičevs lecis no kraujas upē, lai glābtu Meļņiku, bet atsities pret akmeni.

Atbilstoši citai versijai ministrs centies režisoru noturēt, lai viņš nenogāžas no kraujas.

Izdevuma "Readovka" avots teicis, ka traģēdijas patiesie apstākļi ir atšķirīgi no oficiālās versijas.

Atbilstoši viņa teiktajam tieši režisors centies glābt no kraujas nokritušo ministru, nevis otrādāk. Arī "Readovka" versijā runa ir par Kitabo-Orona ūdenskritumu. Ziņičevs esot paslīdējis, pieejot pie kraujas malas. Nelaimes gadījumā gāja bojā arī Meļņiks.

Ārkārtas situāciju ministriju Ziničevs vadīja kopš 2018.gada.

Laika periodā no 2006. līdz 2015.gadam Ziničevs strādāja Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsardzes dienestā. 2016.gadā viņš divus mēnešus bija Kaļiņingradas apgabala vadītājs, šo amatu pametot pēc paša vēlēšanās. Pēc tam viņš pildīja Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) vadītāja vietnieka pienākumus.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu