Raikonenu arī Itālijas "Grand Prix" aizvietos polis Kubica

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kimi Raikonens
Kimi Raikonens Foto: EPA/Scanpix

"Alfa Romeo" komandas Somijas pilotu Kimi Raikonenu, kuram noteikta saslimšana ar Covid-19, arī nākamajā Pirmās formulas (F-1) čempionāta posmā Moncas trasē Itālijā aizstās polis Roberts Kubica, vēstīts F-1 sacensību tīmekļa vietnē.

""Alfa Romeo" var apstiprināt, ka komandas rezerves pilots Kubica šīs nedēļas nogalē notiekošajā Itālijas "Grand Prix" turpinās aizstāt Raikonenu," teikts komandas paziņojumā.

"Raikonens pēc pozitīva Covid-19 testa izlaida pagājušās nedēļas sacīkstes Zandvortā, un viņam vēl nav atļauts atgriezties sacīkstēs. Saskaņā ar veselības aizsardzības iestāžu prasībām viņš joprojām atrodas karantīnā savās mājās," skaidrots komandas paziņojumā.

Jau ziņots, ka par Raikonena veselības stāvokli "Alfa Romeo" paziņoja dažas stundas pirms Nīderlandes "Grand Prix" sestdienas trešās treniņu sesijas.

Viņa vietu "Alfa Romeo" bolīdā ieņēma 36 gadus vecais polis Kubica, kurš savā F-1 braucēja karjerā 2008.gadā svinēja uzvaru Kanādas "Grand Prix".

Polis "Alfa Romeo" krāsās brauks arī šīs nedēļas nogalē. Nīderlandes "Grand Prix" viņš finišēja 15.vietā par spīti tam, ka nepiedalījās treniņbraucienos.

Pagājušajā nedēļā Raikonens paziņoja, ka pēc šīs sezonas liks punktu savai F-1 karjerai.

Lai Raikonens varētu atgriezties pie komandas, viņam sākotnēji jāsagaida negatīvs Covid-19 testa rezultāts.

Piektdien Moncas trasē notiks kvalifikācijas sacensības, sestdien norisināsies sprinta kvalifikācija, bet svētdien gaidāma Itālijas "Lielās balvas" izcīņa.

Pēc 13 posmiem kopvērtējuma līderis ar 224,5 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš par trīs punktiem apsteidz britu Lūisu Hamiltonu no "Mercedes" komandas. Trešais ar 123 punktiem ir viņa komandas biedrs soms Valteri Botass.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu