Vīrietis Latgalē uzķeras uz "gaišreģu" solījumiem un zaudē 15 000 eiro (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eksrasenss
Eksrasenss Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Krāpnieki, piedāvājot dziedniecības un gaišreģu pakalpojumus, no kāda vīrieša Latgalē ir izkrāpuši aptuveni 15 000 eiro, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Septembra pirmajā dienā Rēzeknes iecirknis saņēma iesniegumu no kāda vīrieša, no kura krāpnieki bija izkrāpuši aptuveni 15 000 eiro. Policijai izdevās noskaidrot, ka vīrietis bija vērsies kādā ārzemju ezotērikas uzņēmumā, aizpildot klienta anketu, kurā norādīja arī personīgo telefona numuru.

Pēc neilga laika ar vīrieti sazinājās persona, sakot, ka ir šī uzņēmuma pārstāvis. Vīrietim tika piedāvāti pakalpojumi, piemēram, aizlūgumi vairākās reliģiskajās iestādēs, par ko tika pieprasīts pārskaitīt noteiktu naudas summu.

Lai saņemtu pakalpojumus, vīrietis veica vairākus maksājumus, kuru rezultātā krāpniekiem tika pārskaitīti aptuveni 15 000 eiro. Vēlāk krāpnieki pieprasīja veikt maksājumu 35 000 eiro apmērā, un vīrietis saprata, ka ir nonācis krāpnieku lamatās.

Tāpat policijai zināms par kādu vīrieti Balvu novadā, kurš veica avansa maksājumu vairāk nekā 4000 eiro apmērā par traktortehniku, kura netika piegādāta.

Vairākos krāpšanas gadījumos personām ir zvanījuši arī viltus banku darbinieki un, iegūstot personu uzticību, no upuru kontiem izkrāpuši finanšu līdzekļus. Lai gan septembris ir tikai sācies, VP Latgales reģiona pārvaldes apkalpojamajā teritorijā krāpniekiem ir izdevies ievilināt savās lamatās vairākus Daugavpils un Augšadaugavas novada, kā arī Krāslavas novada iedzīvotājus, kā rezultātā ir izkrāpti vairāk nekā 19 000 eiro, atklāja Kursīte.

Par visiem minētajiem gadījumiem VP ir sākusi izmeklēšanas darbības un skaidro notikušā apstākļus.

Iedzīvotāji atkārtoti tiek aicināti neizpaust savus personas datus un ievērot visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu