Bīstamākā vieta šobrīd uz Jūrmalas šosejas - zem pārvada uz lidostu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Nu jau aptuveni mēnesi turpinās remonts uz Jūrkalnes ielas pārvada pār Kārļa Ulmaņa gatvi. Remontdarbu laikā ir slēgta vidējā no trim K. Ulmaņa gatves joslām, tomēr, kā norāda raidījums Zebra, ceļa saimnieks nav pietiekoši labi pastrādājis, lai informētu ceļa lietotājus par veiktajām izmaiņām un ne viens vien autovadītājs savu braucienu ir beidzis remonta zonas barjerās.

Lai pārliecinātos par negadījumu cēloņiem, raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots veica testa braucienu un secināja, ka uz Ulmaņa gatves izvietotās ceļa zīmes nudien ir mulsinošas.

Dodoties Jūrmalas virzienā, vispirms ir trīs milzīgas izkārtnes, kuras informē autobraucējus par trim joslām, pa kurām var braukt taisni. Tikai nelielā attālumā no remontdarbu zonas ir uzstādītas pagaidu ceļa zīmes, kas liek samazināt ātrumu līdz 50 km/h, kā arī informē par izmantojamo brauktuves joslu skaita izmaiņām.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Arī uz slēgtās joslas ir izvietoti atstarojošie elementi, tomēr ar tiem, acīmredzot, nav pietiekami. Ineteresanti - kamēr tapa Zebras sižets, šajā vietā ieradās vīri, kam, pēc visa spriežot, ir kāda saistība ar ceļu uzturēšanu, aizsedza daļu no pagaidu zīmēm, kā arī uz K. Ulmaņa gatves novietoja pārvietojamo elektronisko tablo. Dīvainā kārtā tas situāciju nevis uzlaboja, bet pasliktināja, jo ar bultiņu norādīja, ka šķērslis apbraucams pa labo pusi, tātad vidējo joslu, kur salikti atstarotāji un barjeras.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Pēc novērotā Timrots secināja, ka Latvijā ir nepieciešams kāds dienests, kurā saprot, kā autobraucēji lasa ceļa zīmes, jo šobrīd K. Ulmaņa gatve vietā, kur to šķērso Jūrkalnes iela, ir ļoti bīstama.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu