Baidens: Nevakcinētie pārpilda mūsu slimnīcas (18)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien aicinājis vakcinēties pret Covid-19 tos amerikāņus, kuri joprojām vilcinās to darīt.

"Mēs varam pārvarēt Covid-19, un mēs to arī izdarīsim," sacīja Baidens. "Tas prasīs gan daudz smaga darba, gan arī zināmu laiku. Daudzi no mums ir neapmierināti ar to, ka gandrīz 80 miljoni amerikāņu joprojām nav vakcinējušies, kaut arī vakcīna ir droša, efektīva un bez maksas."

"Īpaša amerikāņu minoritāte, ko atbalsta īpaša vēlētu amatpersonu minoritāte, liedz mums veikt šo pagriezienu," uzrunā Baltajā izziņojot jauno vakcinācijas prasību plānu, kas skars aptuveni 100 miljonus cilvēku, sacīja prezidents.

"Nevakcinētie pārpilda mūsu slimnīcas, pārpilda neatliekamās palīdzības nodaļas un intensīvās aprūpes nodaļas, neatstājot vietu tiem, kam ir sirdstrieka vai pankreatīts, vai vēzis,"

norādīja prezidents, izsakoties par 80 miljoniem amerikāņu, kam ir iespēja vakcinēties, bet kas atsakās to darīt.

Privātajiem uzņēmumiem, kuros strādā vairāk nekā 100 cilvēki, turpmāk būs jānodrošina, ka visi darbinieki ir vakcinēti vai arī veic Covid-19 testus katru nedēļu, paredzēts Baidena ceturtdien izziņotajā plānā. Šī prasība skars 80 miljonus cilvēku.

"Runa nav par brīvību vai personīgo izvēli, runa ir par to, lai aizsargātu jūs pašus un tos, kas ir jums līdzās, cilvēkus, kas strādā ar jums, cilvēkus, kas jums rūp un kurus jūs mīlat," skaidroja Baidens.

Viņš piebilda, ka daudzi lielie uzņēmumi, arī konservatīvais telekanāls "Fox News", kas ir noskaņots kritiski pret viņa administrāciju, jau izsludinājuši līdzīgus soļus.

"Būtība ir šāda - mēs aizsargāsim vakcinētos strādniekus no nevakcinētajiem kolēģiem. Mēs samazināsim Covid-19 izplatību, uzņēmumos visā Amerikā palielinot darbaspēka vakcinēto daļu," sacīja prezidents.

Vakcinētiem būs jābūt visiem veselības aprūpes darbiniekiem, kas saņem federālo finansējumu, un federālās valdības darbiniekiem un līgumstrādniekiem, kuri izpilda federālās valdības pasūtījumus.

Baidens savā runā aicināja izklaides vietu, piemēram, sporta stadionu un koncertzāļu īpašniekus pieprasīt apmeklētājiem apliecinājumu par vakcināciju vai negatīvu testu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu