Dānija atceļ visus Covid-19 ierobežojumus (12)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PPE/SIPA/Scanpix

Dānija piektdien, 10.septembrī, atcels visus atlikušos Covid-19 ierobežojumus. Tas iespējams, pateicoties augstai vakcinācijas aptverei un tam, ka smagas saslimšanas un nāves gadījumi no Covid-19 tagad ir reta parādība.

"Vakcīnas un visu Dānijas pilsoņu pūliņi ilgā laika periodā ir pamatā tam, kāpēc mums tik labi sokas," šonedēļ tviterī paziņoja Dānijas veselības ministrs Magnuss Heunike.

Dānijā pilnu vakcinācijas kursu izgājušas apmēram trīs ceturtdaļas pieaugušo.

Lēmums atteikties no atlikušajiem ierobežojumiem tika pieņemts augusta beigās, jo vīruss "vairs nav kritisks drauds sabiedrībai", pateicoties plašajai vakcinācijas aptverei un tai sekojošajiem zemajiem smagas saslimšanas un nāves rādītājiem.

Restorānos, sporta centros un naktsklubos vairs nebūs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts. Inficētajiem joprojām būs jāievēro karantīna, taču uz kontaktpersonām šī prasība neattieksies. Dānijas iedzīvotāji, kuri strādāja attālināti, varēs atgriezties birojos, un arī skolas ir atvērtas.

13.augustā Dānija atteicās no prasības valkāt sejas maskas sabiedriskajā transportā.

Eksperti norāda, ka Dānijā pastāv augsta uzticēšanās institūcijām. Pēdējā laikā bieži piesaukts dāņu sociālais atbildīgums. Savukārt daudzviet citur Eiropā sabiedrības uzticēšanās amatpersonām un institūcijām ir ievērojami zemāka, norāda izdevums "Politico".

"Jo zemāka uzticēšanās citiem cilvēkiem vai iestādēm, jo potenciāli lielāka nepieciešamība pēc drakoniskiem likumiem, lai savaldītu koronavīrusu," norāda Ārhusas Universitātes politikas zinātnes profesors Gerts Tingārds.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu