Reģistrēti vairāk nekā 40 tūkstoši Covid-19 ierobežojumu pārkāpumu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sejas maska.
Sejas maska. Foto: Evija Trifanova/LETA

No aprīļa līdz augusta beigām reģistrēti 43 950 administratīvā pārkāpuma procesi par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem, skaidro Valsts policija.

Policija strādā atbilstoši situācijai, vadoties pēc aktuālās informācijas, policija veic ierobežojumu ikdienas kontroli dažādās vietās, tajā skaitā pastiprinātus kontroles pasākumus tirdzniecības vietās, tādējādi no 7.aprīļa līdz 31.augustam reģistrējot 43 950 administratīvā pārkāpuma procesus par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem.

Tāpat periodiski tiek veiktas pēkšņas pārbaudes, kuru laikā policija pievērš uzmanību konkrētu ierobežojumu ievērošanai, piemēram, mutes un deguna aizsegu lietošanai publiskās vietās un sabiedriskajos transportlīdzekļos vai pulcēšanās ierobežojumu kontroli.

No 7.aprīļa līdz 31.augustam valstī kopumā reģistrēti 2203 administratīvā pārkāpumu procesi, kas saistīti ar "Covidpass" sistēmu, savukārt 5436 administratīvā pārkāpumu procesi par citiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma pārkāpumiem.

Šajā laikā reģistrēti pārkāpumi par mutes un deguna aizsega nelietošanu. Tāpat, piemēram, konstatēti 704 pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumi, kā arī konstatēti 243 pārkāpumi tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu