Pagājušajā nedēļā 72 sociālo aprūpes centru iemītniekiem atklāts Covid-19 (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā, no 30.augusta līdz 5.septembrim, sociālās aprūpes centros (SAC) Latvijā atklāti 72 Covid-19 gadījumi, liecina Veselības inspekcijas skrīninga dati.

Kopumā pagājušajā nedēļā SAC veikti 941 tests, no tiem 72 jeb 7,62% bijuši pozitīvi. Covid-19 atklāts 66 SAC klientiem un sešiem darbiniekiem.

Visvairāk - 51 - Covid-19 gadījums bijis valsts SAC "Kurzeme" filiālē "Dundaga", kur bija sasirguši 47 klienti un četri darbinieki.

Rīgas sociālās aprūpes centrā "Mežciems" aizvadītajā nedēļā Covid-19 atklāts vienam darbiniekam. Latvijas Sarkanā Krusta Kurzemes komitejas sociālās aprūpes centrā "Venta" bijuši 20 pozitīvi testi. Lielākā daļa sasirgušo - 19 - ir bijuši klienti.

Kā vēstīts, valdība otrdien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas pilnveidoto rīcības plānu Covid-19 izplatības ierobežošanai sociālās aprūpes centros, kurā lielāks uzsvars likts ne vairs uz masveida inficēšanās ar Covid-19 gadījumu novēršanu, bet gan uz vakcinācijas pret Covid-19 aptveres paaugstināšanu gan sociālās aprūpes centru darbinieku, gan arī klientu vidū.

Augusta dati liecina, ka ilgstošas sociālās aprūpes institūcijās vismaz ar pirmo vakcīnas devu ir vakcinējušies 74% no visiem klientiem un 61% no visiem darbiniekiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu