Ukrainas austrumos krituši divi ukraiņu karavīri; 10 ievainoti (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Ukrainas austrumos apšaudēs ar Krievijas uzturētajām un apbruņotajām kaujinieku bandām krituši divi ukraiņu karavīri, bet vēl desmit ievainoti, svētdien paziņojusi Ukrainas armija.

Aizvadītajā diennaktī kaujinieki Ukrainas armijas pozīcijas apšaudījuši ar lielkalibra artilēriju, granātmetējiem un droniem, teikts armijas paziņojumā.

Vairums uzbrukumu notikuši Doņeckas reģionā.

Kopš gada sākuma Austrumukrainā jau krituši 52 ukraiņu karavīri, salīdzinot ar 50 visā pagājušajā gadā.

Ukraina kopš tai piederošās Krimas pussalas aneksijas 2014.gadā atrodas faktiskā karastāvoklī ar Krieviju.

Turklāt Krievija pēc Krimas ieņemšanas iebrukusi arī kontinentālajā Ukrainas teritorijā. Šobrīd Maskavas apbruņotās un finansētās kaujinieku bandas kontrolē plašas teritorijas Donbasā Ukrainas austrumos.

Pēc mierīgāka perioda pērn šī gada sākumā karadarbība atkal saasinājās, un aprīlī Krievija savilka pie Ukrainas robežām un Krimā 100 000 vīru lielu armijas grupējumu, raisot bažas par pilna mēroga karadarbības atsākšanos.

Maskava gan apgalvoja, ka pie robežas koncentrētās vienības piedalās militārajās mācībās, un ka tā esot reakcija uz NATO manevriem.

Lai gan Maskava vēlāk paziņoja par savu vienību atvilkšanu uz parastajiem dislokācijas rajoniem, Vašingtona un Kijeva apgalvo, ka daļa Krievijas karaspēka palikusi pie Ukrainas robežām.

Turklāt nesen Kremlis publicējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina "sacerētu" vēsturisku apceri, kuru daudzi eksperti tulko kā faktisku teritoriālo pretenziju pieteikumu Ukrainai.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu