Dzejas dienu 2021 balvu saņem Ivars Šteinbergs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raiņa piemineklis Esplanādē.
Raiņa piemineklis Esplanādē. Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien Dzejas dienu noslēguma pasākumā "Atvērt nevar aizvērt", ikgadējo dzejas dienu balvu saņēma Ivars Šteinbergs par dzejas krājumu "Strops", ko izdevusi izdevniecība "Neputns".

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Kaspars Bērziņš, balvai bija nominēts Andrejs SenSeņkovs ar dzejas krājumu "Papīra krūtis", kuru atdzejoja Einārs Pelšs, Inga Gaile - "Nakts", Amanda Aizpuriete - "Pirms izvākšanās", Ingmāra Balode - "Dzejoļi pēc mūsu ēras" un Lauris Veips - "Interesantās dienas".

Jau ceturto gadu Dzejas dienas rīkoja padome, kurā šogad darbojās dzejnieki Raimonds Ķirķis, Ērika Bērziņa, Henriks Eliass Zēgners un Madara Gruntmane-Dujana.

Dzejas dienu pasākumus Rīgā organizēja Latvijas Rakstnieku savienība un to devīze bija "Dzeja dzīvo".

Kopumā pasākumu programmā bija vairāk nekā 20 daudzveidīgi dzejas notikumi - pēc vairāku gadu pārtraukuma tika piedzīvota atgriešanās Esplanādē ar klasiskās dzejas lasījumiem, Baltijas valstu dzejas vakarā viesojās dzejnieces no Lietuvas un Igaunijas, notika pasākumi jauniešiem, dažādas dzejas performances un tradicionālais "Ceļojums ar dzejniekiem".

Šogad Dzejas dienās tika īpaši domāts par auditorijas paplašināšanu - Klasiskās dzejas lasījumos tika nodrošināts surdotulkojums, vairāki pasākumi tika pārraidīti interneta tiešraidēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu