Foto ⟩ Ielūkojies baleta "Drakula" jauniestudējumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristaps Kalns

Horeogrāfa Kšištofa Pastora baleta "Drakula" pirmizrāde 10. septembrī atklāja Latvijas Nacionālās operas un baleta jauno sezonu. Krāšņais, neoklasiskais balets ar Vojceha Kilara mūziku un Pāvela Hinovska libretu tapis pēc Brema Stokera pasaulslavenā romāna motīviem. Aplūko foto no pirmizrādes! 

Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš. Galvenās lomas jauniestudējumā atveido Raimonds Martinovs, Antons Freimans (Drakula vecumā), Viktors Seiko, Filips Fedulovs (Drakula jaunībā), Jūlija Brauere, Sabīne Strokša un Jolanta Lubēja (Mīna), Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs (Džonatans), Ieva Rācene, Annija Kopštāle (Lūsija).

Foto: Ielūkojies baleta "Drakula" jauniestudējumā.

Balets pirmo reizi skatītāju vērtējumam tika nodots 2018. gadā Rietumaustrālijas baletā Pērtā. Iestudējums guvis lielu publikas un kritiķu atzinību, kā arī saņēmis vairākas balvas un nominācijas. Latvijas Nacionālajā baletā tas piedzīvo otro iestudējumu.

Balets tapis pēc īru rakstnieka Brema Stokera 19. gadsimta nogalē sarakstītā romāna “Drakula” motīviem, bet tā muzikālās partitūras pamatā ir poļu komponista Vojceha Kilara mūzika gotiskajai kinofilmai “Brema Stokera Drakula”, to papildinot ar simfoniskajiem skaņdarbiem un klaviermūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu