Jaunzēlande pagarina karantīnas režīmu Oklendā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/2108191706

Jaunzēlandes lielākajā pilsētā Oklendā Covid-19 dēļ ieviestais karantīnas režīms būs spēkā vēl vismaz nedēļu, mediķiem turpinot konstatēt arvien jaunus vīrusa delta paveida gadījumus, pirmdien pavēstīja premjerministre Džasinda Ārderna.

Pilsētas iedzīvotājiem jāievēro pārvietošanās ierobežojumi, jo

konstatēti vairāki "noslēpumaini gadījumi", kas nav saistīti ar pastāvošajiem perēkļiem, sacīja premjere.

"Šie noslēpumainie gadījumi turpina parādīties, un fakts, ka mēs par tiem uzzinām novērošanas un kopienas testēšanas ceļā, nevis ar kontaktu izsekošanu, ir tas, par ko mēs uztraucamies," skaidroja Ārderna.

Jaunzēlande izsludināja valsts mēroga karantīnu 17.augustā, kad tika konstatēts pirmais Indijas jeb delta paveida vietējais gadījums.

Pagājušajā nedēļā, kad kļuva skaidrs, ka visi jaunie gadījumi ir Oklendā, ārpus šīs pilsētas pārvietošanās ierobežojumi tika atcelti.

Oklendā karantīna netiks atcelta līdz 21.septemrim, un tad pilsēta valstī ieviestajā četrpakāpju Covid-19 krīzes skalā var tik pārvietota uz zemāku līmeni.

Pirmdien Oklendā konstatēti 33 kopienas transmisijas gadījumi, un premjere skaidroja, ka nevēlas ierobežojumus atcelt pāragri.

Ar pašreizējo vīrusa uzliesmojumu noslēdzās sešu mēnešu posms, kad Jaunzēlandē nebija neviena vietējās transmisijas gadījuma.

Septembra sākuma Jaunzēlandē reģistrēts kopš februāra pirmais ar Covid-19 saistītais nāves gadījums, no dzīves aizejot 90 gadu slieksni pārsniegušai sirdzējai. Kopējais Covid-19 upuru skaits valstī ar pieciem miljoniem iedzīvotāju līdz ar to sasniedzis 27.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu