Gandrīz divi mēneši neziņā. Kas noticis ar pazudušo Edgaru Ārstenieku?

Evija Hauka
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Atbildīgs, atsaucīgs jauns vīrietis, kuram nebija raksturīgi tā vienkārši nozust. Tā 31 gadu veco Edgaru Ārstenieku, kurš ir pazudis jau gandrīz divus mēnešus, raksturo tuvinieki un kolēģi. Pēdējā zināmā Edgara atrašanās vieta liktenīgajā 18. jūlija pēcpusdienā, kad viņš pārtrauca atbildēt uz ziņām, ir Varkaļu kanāla apkaime. Kanālu pārmeklēja policija un sešas reizes organizācijas Bezvēsts.lv brīvprātīgie, tomēr vīrieti neatrada.

Ko Edgars darīja 18. jūlijā, ir zināms burtiski līdz minūtes precizitātei, pateicoties tam, ka nākamajā dienā, kad Edgars neieradās darbā, viņa gaitām ar tehnoloģiju palīdzību izsekoja kolēģi, stāsta Edgara māsa Inga.

Dienas pirmajā pusē Edgars bija Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kur izgāja auto tehnisko apskati, tad iebrauca Neste degvielas uzpildes stacijā. Tad viņš kādu laiku braukāja ar automašīnu, pabrauca garām Varkaļu kanālam, bet tad it kā pārdomāja - apgriezās un atgriezās pie kanāla. Apmēram 20 minūtes līdz 13.35 viņš staigāja gar kanālu. Pēdējais viņa kontakts Whatsapp bija 15.10.

16.23 viņš uz ziņu vairs neatbildēja.

Ģimene sāka uztraukties jau burtiski pēc dažām stundām, jo Edgars mammai bija apsolījis izdarīt dažas lietas. Turklāt viņam nebija raksturīgi nozust, nedodot par sevi nekādu ziņu. Sākumā ģimene domāja, ka viņš nozaudējis telefonu vai radušās tehniskas ķibeles ar automašīnu. Tomēr, kad viņš nākamajā dienā neieradās darbā, tapa skaidrs, ka atgadījies kas nopietns, stāsta Inga.

Foto: bezvests.lv

Edgara pazīmes: 178 cm garš, vidējas miesasbūves, īsiem brūniem matiem, uz kreisās auss ir rēta.

Varkaļu kanāla apkārtni pārmeklēja Edgara tuvinieki un draugi, policija un organizācijas Bezvēsts.lv brīvprātīgie. Edgara automašīna tika atrasta, pēc brīža arī apģērbs un telefons. Automašīnas atslēgas atrast neizdevās. Galvenā versija - vīrietis iegājis peldēties un noslīcis. "18. jūlijs bija pēdējā ļoti karstā diena," atceras Inga. Viņa neizslēdz, ka brālis devies nopeldēties un kaut kas atgadījies. Neizpratni raisa tas, ka ilgā un pamatīgā meklēšana nav devusi rezultātu.

Eksistē arī mazāk ticamas versijas, piemēram, ka Edgars nolaupīts.

"Edgars normāli peldēja, bet ne izcili. Viņš sūdzējās par muguras sāpēm, varbūt kaut kas notika..."

Lai gan Varkaļu kanāla krasts vietām ir aizaudzis, atpūtnieku, ir īpaši makšķernieku, tuvumā ir daudz. 18. jūlijā makšķernieki manīja peldoties vairākus cilvēkus. Vai starp viņiem bija Edgars, nav zināms.

No 20. jūlija līdz 2. augustam brīvprātīgie, kas specializējas meklēšanā zem ūdens, pārmeklēja ne vien Varkaļu kanālu, bet arī plašu teritoriju Lielupē. Iesaistījās pieredzējuši ūdenslīdēji un speciālisti ar zemūdens tehniku. Plaša meklēšana notika sešas reizes. Neko atrast neizdevās.

Inga piemetina, ka kanāls strauji kļūst dziļš un tajā ir tāds kā dziļš grāvis.

Vai ar Edgara bankas karti veiktas kādas darbības pēc viņa pazušanas, ģimenei nav zināms.

Otra Edgara māsa Sanita saka, ka nekādu ziņu no policijas par to, vai brāļa bankas kontā bijusi kāda aktivitāte, nav.

Edgara ģimene un Bezvēsts.lv lūdz atpūtniekus un makšķerniekus pievērst uzmanību kanāla teritorijai, jo neziņa, kas noticis ar Edgaru, tuviniekiem šobrīd ir smagākais.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu