Ar Covid-19 sasirgušais braucis starp Saulkrastiem, Siguldu un Inčukalnu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 11.septembrī braucis ar autobusu no Saulkrastu stacijas uz Siguldu un vēlāk ar vilcienu devies uz Inčukalnu.

Kā informēja SPKC, inficētais pasažieris plkst.15.07 mērojis ceļu ar autobusu Saulkrastu stacija-Inčukalna stacija-Sēnīte-Sigulda virzienā. Pēc tam plkst.17.09 persona devusies atpakaļ ar vilcienu Sigulda - Rīga, izkāpjot Inčukalna stacijā.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā vilciena un autobusa maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādināja, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, būs iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Ja gadījumā ir parādījušies slimības simptomi, Covid-19 testu var veikt bez maksas ar ārsta nosūtījumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu