Ātruma pārkāpējs Vidzemē policistam piedāvā 30 eiro kukuli (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Pagājušās nedēļas nogalē Vidzemē aizturēts kāds atļautā braukšanas ātruma pārkāpējs, kurš policistam piedāvājis 30 eiro kukuli, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Piektdien policijas amatpersonas Limbažu novadā uz autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja apturēja kādu automašīnas vadītāju, kurš brauca ar ātrumu 122 kilometri stundā (km/h), vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis amatpersonai piedāvāja samaksāt 30 eiro. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Atbilstoši Krimināllikuma 323.panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policijā arī uzsver, ka bezatbildīga un pārgalvīga autovadītāju rīcība apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu