Melns vienmēr būs cieņā: Honda CR-V Black Edition apskats

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tumšinātās jeb melnās apdares līnijas agrāk bija tāds kā vācu premium autoražotāju monopols. Taču būsit jau pamanījuši, ka šo eleganto praksi pārņēmuši arī plašpatēriņa auto ražotāji. Šajā klubiņā iestājusies arī Honda ar CR-V Black Edition. Tātad melno izlaidumu.

Pati automašīna pieejama tikai divās krāsās - pērļu melna vai pērļu balta. Pārējais ir detaļas - bet kādas!

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Citi dara tā - visu, kas automašīnas virsbūvē bija gaiši hromēts, uztaisa tumšu, un beigta balle. Honda gājusi citu ceļu. Piemēram, dekoratīvā līste ir gaišāka par virsbūvi. Taču, ja noliktu blakus jebkuru citu CR-V komplektāciju, atklātos, ka hromējums ir tumšāks. Tas arī piešķir automašīnai netveramo, iztālēm pamanāmo eleganci."

Melni ir arī spoguļu korpusi un riteņu diski. Tumšs tonējums uzklāts pat aizmugurējiem lukturiem. Salonā sastopama spīdīga klavierlaka, bet amerikāniskās koka imitācijas aizstātas ar melniem elementiem un izskatās pēc premium. Sēdekļu atzveltnēs iešūts uzraksts Black Edition.

Normunds Avotiņš: "Honda diezgan pacentusies, lai šo automašīnu pircēji justos kaut drusku īpaši."

Black Edition ne tikai simpātiski izskatās, bet arī izceļas ar mazu benzīna patēriņu. Iemesls - Black Edition ir hibrīds. Patiesībā CR-V tagad pieejams tikai ar hibrīddzinēju. Tas attīsta 184 ZS un strādā pārī ar e-CVT bezpakāpju variatoru.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Tie, kas ir braukuši ar CR-V hibrīdu, zina - vidējais patēriņš zem 6 litriem ir sasniedzams tikpat viegli, kā brauc pats auto."

Runājot par cenu, Black Edition ierindojas starp Elegance un Lifestyle. Precīzi tā nesakrīt ne ar vienu no zināmajām komplektācijām. Tāpēc ir lietas, kas te pietrūkst. Bagāžnieka vāks, piemēram, jāatver ar roku, jo elektropiedziņa ir tikai pašam dārgākajam - Executive.

Normunds Avotiņš: "Taču ko gan līdzētu elektriski atverams vāks, ja tādu auto nemaz nevarētu dabūt? Ar kavējumiem automašīnu piegādēs šodien saskaras visu marku tirgotāji, bet Honda CR-V Black Edition un citas modeļu versijas Wess Select ir pietiekamā skaitā tepat uz vietas Latvijā."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Secinājumi

Es jau biju piemirsis, cik tas Honda CR-V ir ērts un iznesīgs auto, bet Black Edition - nu vispār. Tāda automašīna ar priekšējo piedziņu maksā gandrīz 37 000 eiro. Ja gribas braukt ar visiem velkošajiem, un ziemā gan jau gribēsies, tad visi 39 000. Manuprāt, godīga cena par tik skaistu auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu