Klajā nāk jauns dzejas un mūzikas albums "Tu sauci mani vārdā – upju līnijās"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tu sauci mani vārdā – upju līnijās"
"Tu sauci mani vārdā – upju līnijās" Foto: publicitātes

Mūzikas ierakstu izdevniecībā "Upe tuviem un tāliem" izdots jauns dzejas un mūzikas kompaktdisks "Tu sauci mani vārdā – upju līnijās", kas vēsta par jaunas sievietes ceļojumu piezīmēm dzejā, satiekot māksliniekus, mūziķus un visdažādāko kultūru un dzīves gājumu pārstāvjus.

Diskā savijas oriģinālmūzika un dzejas lasījumi, ko papildina skaņas dizaina radītas dabas un pilsētas ainavas.

"Mani iedvesmo sajūtas, ko atklāj dzeja. Lai radītu mūziku, ir nepieciešams stāsts, kurā atklājas pasaules skaistums un dažādas neparastas detaļas, ko ikdienā nepamanām. Diskā iekļautā oriģinālmūzika ir viegla, vijīga, zeltaini dzirkstoša, daudzi saka - latviska. Manuprāt, disks ir ļoti sirsnīgs un dzīvespriecīgs," saka komponiste un mūziķe, CD producente Lauma Kazaka.

Dzeju jaunajā ierakstā lasa aktieri Inta Tirole, Jānis Skanis un Maija Arvena, bet mūziku izpilda Lauma Kazaka (balss, ģitāra), Ieva Lapkovska (flauta) un Marianna Puriņa (vijole). Ierakstā piedalījušies arī Staņislavs Judins (kontrabass) un Andris Buiķis (bungas un perkusijas). CD skaņu režisors un skaņas dizaina autors – Ivars Kalniņš (Raksturs Audio).

Galvenais darba atbalstītājs ir Solfeg.io dzejas, mūzikas un mākslas platforma, kas apvieno dzejniekus, mūziķus un kultūras pētniekus, lai radītu dzejas izrādes, grāmatas un oriģinālmūziku. Radošās apvienības koncertu datumi tiks izziņoti drīzumā – tiem iespējams sekot līdzi facebook.com/solfegioplatforma.

Dzejas un mūzikas CD no 11. septembra nopērkams turpmāko koncertu norises vietās, tautas mūzikas veikalā "Upe" Riharda Vāgera ielā 5 un veikalsupe.lv

Par mūziķiem

Lauma Kazaka ir komponiste, mūziķe un diska producente. Līdzšinējie oriģinālmūzikas projekti iekļauj sadarbību ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem Baltijas jauno komponistu meistarklasēs 24. Latviešu mūzikas svētkos Madonā (2021), sadarbību ar Latvijas Radio 1 Dzejas un mūzikas raidījumu ciklā "Dzejas trubadūri" (2021), sadarbību ar diriģentu Māri Sirmo un Valsts akadēmisko kori Latvija (2020), dalību Pētera Vaska fonda rīkotajā jauno komponistu konkursā (2020), māksliniecei Edītei Pauls-Vīgnerei veltītu koncertprogrammu sadarbībā ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju mākslinieces personālizstādē Kafijas kantāte (2020), kormūzikas opusa pirmatskaņojumu sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas (JVLMA) jaukto kori Mūsdienu mūzikas festivālā "deciBels" (2019) u.c. Lauma ir līdzveidotāja Solfeg.io – starptautiski atzītai mūzikas mācību lietotnei bērniem un jauniešiem un vada Solfeg.io dzejas, mūzikas un mākslas platformu, kas apvieno dzejniekus, mūziķus un kultūras pētniekus, lai radītu dzejas izrādes un oriģinālmūziku. Lauma darbojas kā pedagogs mūzikas skolā Muzikālā darbnīca, pašreiz studē JVLMA doktorantūrā. Žurnāla "Pastaiga" 2021. gada Latvijas sieviešu sasniegumu topa titula ieguvēja.

"Tu sauci mani vārdā – upju līnijās"
"Tu sauci mani vārdā – upju līnijās" Foto: publicitātes

Ieva Lapkovska ir komponiste un flautiste, pašreiz studē Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas maģistrantūrā. Ieva ir komponējusi mūziku, iedvesmojoties no Zentas Mauriņas daiļrades, ko izpildīja Zentas Mauriņas piemiņas istabā, rakstnieces eseju krājuma Sirds mozaīka. Atbalsis (ar Vairas Vīķes-Freibergas komentāriem) atvēršanas svētkos (2019), piedalījusies jauno komponistu konkursā II International Contest of the Moscow Conservatory for Young Composers un Pētera Vaska fonda rīkotajā jauno komponistu konkursā (2020), kā redaktore praktizējusies LR3 Klasika. Ieva strādā par pedagoģi Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu