Video ⟩ Tesla apbēdina Porsche ar jaunu rekordu Nordšleifē (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid Foto: Tesla Motors

Ātrākais elektroautomobilis Nirburgringas Nordšleifē tagad oficiāli ir Tesla Model S Plaid. Ar rezultātu 7 minūtes un 35,579 sekundes Īlona Maska firmas 1020 zirgspēku spēcīgais elektroauto tādējādi pārspēja Porsche Taycan, kam neoficiālais rekords piederēja kopš 2019.gada.

Kas vēl būtiski, Model S jaudīgākā versija jauno rekordu uzstādīja Nordšleifes 20,832 km konfigurācijā, kamēr Taycan rezultāts - 7 minūtes un 42 sekundes - tika fiksēts 20,6 km garajā Nordšleifes apļa formātā.

Tesla Motors vadītājs Īlons Masks jau iepriekš tviterī dižojās, ka Model S Plaid kļuvis par ātrāko elektroauto "zaļajā ellē". Tagad šī informācija ir apstiprināta oficiāli. Kā vēsta vācu izdevums Auto motor und sport, rekords uzstādīts šā gada 9.septembrī ar jau iepriekš Tesla testu braucienos redzēto zviedru autosportistu Andreasu Simonsenu pie stūres. Viņš gleznainās trases vienu apli veica ar 164,615 km/h vidējo ātrumu, bet maksimālais fiksētais ātrums bija 279 km/h.

Video avots: YouTube

Tāpat Masks norāda, ka rekords uzstādīts ar autombili, kas piegādāts taisnā ceļā no rūpnīcas. Pie sasniegtā Tesla apstāties negrasās un jau drīzumā veiks nākamo rekorda uzstādīšanas mēģinājumu, tikai tad jau tiks izmantots "aerodinamiski optimizēts" Model S Plaid ar oglekļa šķiedras keramisko bremžu sistēmu un sporta riepām. 

Pagaidām nav zināms, kad Tesla atgriezīsies Nordšleifē, taču tas varētu notikt diezgan drīz. Auto motor und sport atzīmē, ka jau jūlijā Nordšleifē tika manīts modificēts Model S ar cauruļu drošības karkasu salonā, sporta balstiekārtu un 295/30 ZR21 izmēra Michelin Pilot Sport 4 riepām. Bet 2019. gadā Tesla testēja Plaid prototipus un testus noslēdza, kad viens no tiem bija apļa distanci nobraucis 7 minūtēs un 19 sekundēs. 

Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid Foto: Tesla Motors
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu