"Efterklang" jaunā albuma koncertturnejā piestās Cēsīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Efterklang"
"Efterklang" Foto: publicitātes

Piesakot sesto studijas albumu "Windflowers", dāņu muzikālā apvienība "Efterklang" dodas Eiropas turnejā un 24. oktobrī vienīgo koncertu Latvijā sniegs koncertzālē "Cēsis".

"Efterklang" mūziķi - Madss Brauers, Rasmuss Stolbergs un Kaspers Klausens - ir draugi kopš skolas laikiem. Savu debijas albumu “Tripper” grupa ierakstīja 2004. gadā; dinamiskā bet minimālistiskā elektronika ar bagātīgajām harmonijām atnesa mūziķiem starptautisku slavu. Gadu gaitā grupa iekarojusi plašu fanu loku ‒ pateicoties ne vien kinematogrāfiskajām, plašajām un aizraujošajām kompozīcijām, bet arī noturīgajai interesei par eksperimentēšanu.

Nu jau vairāk nekā divdesmit gadus "Efterklang" meklē jaunas iespējas paplašināt eksperimentālas un emocionālas elektroniskās kamerpopmūzikas žanra robežas.

Ik gadu, atnākot pavasarim, visos Dānijas mežos uzplaukst īsta sīku ziediņu jūra. Šī krāsu eksplozija, cerību un pārmaiņu simbols, pazūd tikpat strauji kā atnākusi ‒ tāds ir mūžīgais dabas cikls. Dāņi šos ziedus sadzīvē sauc par “vējpuķītēm” ‒ no tā arī radies albuma angliskais nosaukums Windflowers.

Jaunajās dziesmās izskan tie cerību un pārmaiņu motīvi, ko iemieso vienkāršie pavasara ziedi, kuru vārds dots albumam; tie ir daudzu sadarbības un eksperimentu gadu rezultāti, kas nu izkristalizējušies dažās no trio visu laiku skaistākajās un iedarbīgākajās melodijās.

Jaunajā albumā Kaspers vairumā dziesmu atkal dzied angliski. Skanējums ir reizē spilgts un intīms ‒ tie ir trīs draugi, kas no jauna atrod cits citu laikā, kad pasaule ap viņiem šķiet tik nepastāvīga. Albums stāsta par eksistenci ‒ vienatnē, kopā un dabā. Tas runā par agrākās saiknes atjaunošanu un to, kā draugi ļauj cits citam augt.

Singls "Dragonfly"

Biļetes uz koncertu Cēsīs nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un Koncertzāles “Cēsis” kasē. Līdz 20. septembrim biļešu cena 22 EUR, vēlāk – 27 EUR.

Biļetes uz koncertu ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu