FKTK piespriedusi "Rīgas kuģu būvētavai" 100 000 eiro soda naudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piespriedusi kuģu būves un remonta uzņēmuma AS "Rīgas kuģu būvētava" akcionāriem Vasilijam Meļņikam un Irinai Meļņikai soda naudu 100 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, informēja FKTK.

Tāpat FKTK vienojusies ar Irinu Meļņiku par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu līdz šī gada 13.oktobrim.

FKTK veiktajā pārbaudē konstatēja, ka Vasilijs Meļņiks, zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību "Rīgas kuģu būvētava", par to nepaziņoja Finanšu instrumentu tirgus likuma noteiktajā kārtībā un termiņā. Līdzīgi arī Irina Meļņika, iegūstot un pēc tam zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību uzņēmumā, par to nepaziņoja Finanšu instrumentu tirgus likuma noteiktajā kārtībā un termiņā.

Vienlaikus Irina Meļņika ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības saistībā ar obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu citiem "Rīgas kuģu būvētava" akcionāriem, jo Finanšu instrumentu tirgus likuma paredzētajā kārtībā un termiņā apstākļos, kad netiešā veidā tika iegūta nozīmīga līdzdalība vairāk nekā 30% apmērā "Rīgas kuģu būvētava", obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums netika izteikts, skaidroja FKTK.

Ņemot vērā FKTK konstatētos pārkāpumus, komisija vienojusies ar Vasiliju Meļņiku un Irinu Meļņiku par administratīvā līguma noslēgšanu, paredzot akcionāriem soda naudu 100 000 eiro apmērā.

Komisijā atklāja, ka līdz ar administratīvā līguma noslēgšanu Irina Meļņika norādītajā termiņā apņēmusies izteikt arī obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, nosakot vienas atpērkamās "Rīgas kuģu būvētava" akcijas cenu ne mazāk kā 0,027 eiro apmērā.

"Rīgas kuģu būvētava" pērn strādāja ar 2,045 miljonu eiro provizorisko apgrozījumu, kas ir 7,4 reizes vairāk nekā 2019.gadā, kā arī cieta 779 575 eiro zaudējumus, kas ir par 5,4% mazāk nekā 2019.gadā. Auditētos finanšu rezultātus kompānija līdz šim nav publiskojusi - plānots, ka revidētais kompānijas 2020.gada pārskats tiks publiskots 2021.gada 30.septembrī.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". "Remars-Rīga" patiesā labuma guvēja ir Irina Meļņika. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu