Lai nepietrūktu auto aksesuāru un rezerves daļu, krājumi jāveido laikus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Gan jau būsit dzirdējuši, ka Latvijā, tāpat kā visā plašajā pasaulē, ir sarežģījumi ar automašīnu piegādēm. Tas tāpēc, ka visā plašajā pasaulē ir sarežģījumi ar komplektējošo daļu piegādēm. Būtu brīnumaini, ja nebūtu jāgaida arī uz rezerves daļām un aksesuāriem.

Šodien esam viesos pie viena no lielākajiem to vairumtirgotājiem, lai noskaidrotu, kā viņi tiek galā ar šo neparasto situāciju. KG Knutsson SIA ir pusgadsimtu sena zviedru ģimenes uzņēmuma meitasfirma. Latvijā tā darbojas kopš 2003. gada un publiski plašāk pazīstama ar zīmolu Autoeksperts.

Normunds Prunte, SIA KG Knutsson vadītājs: "Ja skatāmies šīs divas puses - pārdošana un preču sagāde, tad lielākais izaicinājums ir cīnīties par preču pieejamību. Pandēmija radījusi tādus apstākļus, ka preču vienkārši nav. Tas liecina, ka jāveido krājumi, prognozes nākotnei, un tas ir pats grūtākais."

Lai veidotu krājumus, nepieciešamas attiecīgas platības, un iepriekšējā atrašanās vietā Purvciemā tādu vienkārši nebija. Tāpēc tika pieņemts stratēģisks lēmums vecajā vietā atstāt tikai Autoeksperts servisu un nelielu veikalu, bet centrālo biroju un noliktavu pārcelt uz jaunām telpām.

Normunds Prunte: "Mēs esam jaunās telpās. Lidostas teritorijā, kas ir svarīgi no stratēģiskā viedokļa, kur ir loģistikas parki un loģistikas centri."

KG Knutsson produktu grupas vadītājs Arturs Škutāns stāsta, ka Covid-19 pandēmija vienlaikus bijis gan trieciens, gan iespēja.

Artūrs Škutāns: "Gan jaunu auto dīleru salonu slēgšana, gan atceltie pasūtījumi automašīnām sākuma posmā apstādināja šo aksesuāru pārdošanu. Cilvēki sāka sadzīvot ar to, ka ir pandēmija, ir ierobežojumi, ceļot nevar. Atliek ceļot pa Latviju. Viens no produktiem, kas palika ļoti populārs šogad, ir aukstuma kastes."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Visu veidu apsildes iekārtas, velosipēdu turētāji, sakabes āķi - pēc tā visa lokālo ceļojumu periodā izveidojies milzu pieprasījums.

Normunds Prunte: "Kam pieder loģistika, tam pieder tirgus. Ar loģistiku domāta preču pieejamība. Līdz ar pārvākšanos uz jauno noliktavu mēs esam spējuši palielināt noliktavas apjomu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu