Evija Vēbere izdod albumu un jaunu video ar reperi ansi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Evija Vēbere un ansis
Evija Vēbere un ansis Foto: publicitātes

16. septembrī klajā nāk mākslinieces Evijas Vēberes solo albums "KĀ". Dziesmai "Labs suns", kuru Evija izpilda kopā ar reperi ansi, ir nofilmēts mūzikas videoklips.

Albumā iekļautas astoņas dziesmas, kuras mūziķe ir producējusi uz modulāriem un cita veida sintezatoriem. Par skaņas pēcapstrādi ir parūpējies Gatis Zaķis. Albumā piedalās arī pianists Toms Mikāls, elektroniskās mūzikas izpildītājs Emīls Dreiblats un reperis ansis.

Noklausies albumu!

"Katrs albums ir kā manas dienasgrāmatas jauna nodaļa. Es esmu bezgala pateicīga par pēdējo gadu piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Viss, viss ir albumā iekšā, droši vien pat vairāk nekā vēl pati apzinos," preses paziņojumā raksta Vēbere. "Es lepojos ar paveikto, kā nekad agrāk. Ar milzīgu pacilājumu un pazemību vēlos teikt, ka kopdarbs ar ansi ir labākais, ko līdz šim esmu radījusi. Ir liels gods izpausties repa mākslā blakus ansim."

"Evija Vēbere ir boss. Tas man bija skaidrs jau tad, kad pirmoreiz dzirdēju un redzēju Eviju uz skatuves. Skaidrs bija arī tas, ka mums agrāk vai vēlāk kaut kas bija jāuztaisa kopā. Ļoti īsumā: tieši tā radās “Labs suns”. Es droši nepateikšu, ko šī dziesma nozīmēs jums, bet man tas pirmkārt ir sētā pieķēdēta suņa sapnis un reizē murgs. Sakāpināta, cilvēciska “pieķēdētā mentalitātes” epizode ar visiem tai piederīgajiem kontrastiem. Labs suns reizēm nav nemaz tik labs — bezizejas situācijas mēdz būt transformējošas, un pie ķēdes var ātri pierast. Viņš mums daudziem ir vienlaicīgi gan pazīstams, gan svešs. Iespējams, viņam visvairāk nepieciešama mīlestība, bet viņš darīs visu, lai tas nebūtu manāms. Tagad, kad dziesmai ir video versija, šķiet, ka kopā ar Toma vīziju tas viss ir aicinājums šajā distopiskajā ainā ieskatīties no sev ērtākā leņķa un šo situāciju un tās radīto labi pazīstamo izmisumu izjust, absorbēt un galu galā varbūt pat nedaudz saprast. Un kurš viņu vispār pielika pie ķēdes?" tā ansis.

Mūzikas video: "Labs suns":

Video radošo komandu veido režisors Toms Harjo, Agate Krista, Raitis Lapāns. Tērpus veidojis Mareunrols.

Albums tapis arī ar VKKF un AKKA/LAA stipendiju atbalstu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu