Oktobra beigās Ozols uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ozols
Ozols Foto: publicitātes

Jaunajā Teikā, Fantadromā, 30. okotbrī plkst.19 notiks hiphopa mākslinieka Ozola un Latvijas Radio bigbenda koncerts, kurā uzstāsies arī dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Kā informē Latvijas Radio bigbenda pārstāve Anete Ašmane, koncerta programmā iekļautas populāras dziesmas no dažādiem repera albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad Ozols sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzina, ka sadarbība ar Ozolu tapusi, atzīmējot repera debijas albuma divdesmitgadi.

"Džezam un hiphopam kopējā ir gana daudz, kaut vai tīri vēsturiski - abi žanri radušies ļoti līdzīgos apstākļos. Nereti hiphopa dziesmu pavadījumos saklausāmas džeza mūzikai raksturīgās harmonijas un ritmi, un man būtu ļoti grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kas nebūtu ietekmējies no hiphopa," pauda Vanags, norādot, ka Ozola dziesmas izskanēs jaunās skaņās. Tās bigbenda sastāvam aranžējis pianists un komponists Ritvars Garoza.

Ozols ir viens no hiphopa kustības aizsācējiem Latvijā. Uz skatuves viņš pirmo reizi kāpa 1996. gadā grupas "Fact" sastāvā, bet jau pēc pāris gadiem tupināja savu radošo darbību kā solomākslinieks. Ozols trīs reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons", izdevis deviņus albumus, kā arī sadarbojies ar vairākiem hiphopa un citu žanru māksliniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu