Repa projekts "Muud" publicē video, kurā pievērš uzmanību pašnāvības tēmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadrs no filmas

Hiphopa mūzikas projekts "Muud" publicē jaunu dziesmu un videoklipu "Nedienas", kurā runā par pašnāvību, atkarību un psihishās veselības tēmām.

Grupas pirmsākums meklējams repa apvienības "Kreisais krasts" radošajā saimē, kur sākotnēji dažādos projektos satikās visi četri "Muud" dalībnieki: Ingus Šusts (Punkts uz i), Mārtiņš Mednis (cepums), Jānis Krūmiņš (Mazais zaļais) un kreatīvais ģenerālis Toms Rings.

Videoklips filmēts šā gada aprīlī, taču tā nodošana skatītājiem septembrī nav izvēlēta nejauši.

Rudens nereti ietekmē cilvēku kopējo emocionālo stāvokli. Katru gadu 10. septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules pašnāvību novēršanas diena, savukārt 10. oktobrī - Pasaules psihiskās veselības diena. Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas datiem Latvija joprojām ir viena no vadošajām valstīm pabeigtu pašnāvību skaita ziņā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, pašreiz ieņemot 2. vietu Eiropas Savienībā un 15. vietu pasaulē.

"Ar šo videoklipu vēlamies aktualizēt nepieciešamību runāt atklāti par mentālām problēmām un to postu, lai spētu izveidot efektīvu dialogu un kultivētu iecietību pret tiem, kas šādām sāpēm iet cauri," stāsta videoklipa režisore Anita Gigante. "Lai gan videoklipā atainotas ekstremālas situācijas, tās nav interpretējamas tieši, bet gan kā alegorija par katra iekšējo mentālo cīņu, veiktajām izvēlēm un šķietami bezizejas situācijām, kādās to rezultātā esam nonākuši. Mēs visi esam saskārušies ar sāpēm un izmisumu, bet daudziem šīs sajūtas kļūst par konstantu esības sastāvdaļu, ko nav iespējams atrisināt pašu spēkiem. Tādēļ nepieciešams vairot izpratni par mentālām problēmām, kā arī biežāk jāuzdod jautājums: kā es varu palīdzēt?” 

Noskaties dziesmas video! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu