Ar latviešu sportista Andra Girķa uzvaru noslēdzas “HCR Formula Historic” sezona

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Vēsturiskās formulas sacīkšu trasē
Vēsturiskās formulas sacīkšu trasē Foto: Pille Rossi

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. septembrim, Poznaņas sacīkšu trasē “Tor Poznan”, Polijā, vēsturiskie spēkrati “HCR Formula Historic” klasē aizvadīja Ziemeļeiropas zonas un Baltijas autošosejas čempionāta beidzamo posmu un noslēdza sezonu. Tās vienlaikus bija arī HAIGO čempionāta sacīkstes, kurās par pjedestālu internacionālā līmenī cīnījās labākie vēsturisko formulu piloti no visas Eiropas. Šajā posmā uzvaras kausus pārliecinošā cīņā izcīnīja pieredzējušais latviešu autosportists Andris Griķis. Par to TVNET pavēstīja “HCR Formula Historic” komunikācijas speciāliste Krista Gromova.

Šis sezonas posms bija īpašs ar to, ka trasē izbrauca 20 vēsturiskās formulas, kas līdz šim, šajā sezonā, bija lielākais vēsturisko spēkratu skaits vienuviet. Starp Estonia 25 un Estonia 21 bija arī tādi modeļi kā Melkus 90, Promot III un MT 77. Braucējiem bija iespēja ne tikai redzēt dažādas vēsturiskās formulas, bet arī trasē iepazīt citu pilotu meistarību un gūt neatsveramu sacīkšu pieredzi.

Netrūka spraigu sacīkšu momentu, kas sagādāja adrenalīna devu gan pašiem pilotiem, gan arī līdzjutējiem. Mondial klasē lielisku sniegumu uzrādīja piloti no Vācijas, Falk Schwarze un Nils-Hoger Wilms, kuri bija spēcīgi konkurenti cīņā par pjedestālu un nevienā brīdi neļāva atslābt mūsu vadošajiem braucējiem, Andrim Griķim un Raitim Mūrniekam. Abos kvalifikācijas braucienos “HCR Formula Historic” klases līderis Andris Griķis kvalificējās kā otrais, savukārt Raitis Mūrnieks abus sacensību braucienus sāka no ceturtās starta vietas. Pirmajā sacensību dienā pārliecinoši triumfēja Andris Griķis, aiz sevis atstādams vāciešus Falk Schwarze un Nils-Hoger Wilms. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ Raitis Mūrnieks sacensību laikā savas vadošās pozīcijas zaudēja un finišā iebrauca sestais - trešais BaTCC ieskaitē.

Sacīkšu trešajā dienā un otrajā braucienā vadošajā pozīcijā atgriezās Raitis Mūrnieks un kopā ar abiem Vācijas sportistiem cīnījās par otro vietu. Vadošie braucēji īpaši neatpalika viens no otra un brauca nelielā attālumā, sestajā aplī Mūrniekam izdevās uzstādīt labāko apļa laiku 1:38.992, kas tikai par nepilnām 3 desmitdaļām atpalika no laika, kuru brauciena 8. aplī izdevās sasniegt līderim Andrim Griķim (1:38.758). Neskatoties uz to, ka atkārtotu tehnisko iemeslu dēļ pēc astoņiem nobrauktiem apļiem Mūrnieks no sacensībām izstājās, tas viņam bija labākais sniegums šajā posmā un sezonā kopumā. Andris Griķis tikmēr nosargāja savu pirmo vietu līdz sacensību beigām un triumfēja ar uzvaru gan braucienā, gan kopvērtējumā.

Ziemeļeiropas zonas un Baltijas autošosejas čempionāta beidzamajā un noslēdzošajā posmā “HCR Formula Historic” Easter klasē uzvaru ieguva vācietis Hartmut Heidicke, otrā vietā atstādams vācieti Detlev Schulze. Mondial klasē nepārspēts palika klases līderis Andris Griķis, otro vietu posma kopvērtējumā izcīnīja igauņu braucējs Jaanus Hunt, trešais - Toomas Hunt.

1. brauciena rezultāti BaTCC ieskaitē:

Easter klasē:

1. Hartmut Heidicke

2. Detlev Schulze

Mondial klasē:

1. Andris Griķis

2. Toomas Hunt

3. Raitis Mūrnieks

2. brauciena rezultāti BaTCC ieskaitē:

Easter klasē:

1. Hartmut Heidicke

2. Detlev Schulze

Mondial klasē:

1. Andris Griķis

2. Jaanus Hunt

3. Toomas Hunt

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu