Video ⟩ Prezentēs jaunāko OECD pārskatu par izglītību Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Šodien plkst.11 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) prezentē izglītības pārskata "Education at a Glance 2021" Latvijas datus, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Pasākums tiešraidē no IZM "Zinātavas" telpas vērojams "Facebook" vietnē.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Education at a Glance" ir pasaulē nozīmīgākais ziņojums par izglītības procesu kvalitāti OECD dalībvalstīs un partnervalstīs. Pārskats sniedz datus par izglītības sistēmu struktūru, finansēm un sniegumu. Šogad "Education at a Glance" caurviju temats ir vienlīdzīgas iespējas izglītībā. Tāpat ziņojumā vērtēta Covid-19 izraisītās pandēmijas ietekme uz izglītības sistēmām, aplūkota izglītības finansēšana un ietverti daudzveidīgi dati par skolotāju darbu.

"Education at a Glance" izglītības pārskata Latvijas datu prezentācijas pasākumā piedalīsies IZM valsts sekretāra vietniece - Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore Ilze Saleniece, OECD Izglītības un prasmju departamenta analītiķis Džovanni Marija Semiraro, Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols un IZM Izglītības departamenta direktora vietniece izglītības statistikas un finanšu plānošanas jomā Dace Kalsone. Pasākumu vadīs žurnāliste Eva Johansone.

Ziņojums "Education at a Glance" katru gadu tiek sagatavots OECD Izglītības sistēmu indikatoru programmā un Latvijas dalība tajā attīsta un stiprina izglītības politikas veidotāju un īstenotāju stratēģisko, analītisko un datu izmantošanas kompetenci.

Latvijas dalība OECD Izglītības sistēmu indikatoru programmā notiek ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā "Dalība starptautiskos izglītības pētījumos".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu