Lavrovs un viņa mīļākā vizinās Deripaskas jahtās un lidmašīnās (26)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Svetlana Poļakova, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Svetlana Poļakova, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: Ekrānuzņēmums/istories.media, Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam pietuvinātā Svetlana Poļakova un viņas radinieki lido kopā ar viņu dienesta komandējumos un izmanto krievu miljardiera Oļega Deripaskas mājas, lidmašīnas un jahtas, teikts ieslodzītā Alekseja Navaļnija komandas jaunā izmeklēšanā.

Par pamatu izmeklēšanai kļuvis tīmekļa izdevuma "Važnije istorii" šonedēļ publicētais materiāls, ka Poļakovas ģimene tikusi pie vienu miljardu rubļu (11,6 miljonus eiro) vērtiem aktīviem, bet sievietes radinieki nokļuvuši vadošos amatos Lavrova vadītajā ministrijā. Poļakovu ar 71 gadu veco Lavrovu "saista tuvas attiecības", publikācijā "Ministra Lavrova galvenais noslēpums" norāda izdevums.

Kā vēstīja "Važnije istorii", sievietei "Krievijas Ārlietu ministrijā ir vērā ņemama ietekme". Viņa arī nodarbojusies ar biznesu, kas ir saistīts ar ministriju.

Poļakova apbalvota ar Krievijas Pareizticīgās baznīcas ordeni kā šīs ministrijas darbiniece, tomēr nav skaidrs, vai viņa arī šobrīd strādā ministrijā un kādu amatu ieņem.

Navaļnija komandas izmeklēšanā norādīts, ka Poļakova pat neesot ministrijas darbiniece, bet pavada Lavrovu visos oficiālajos komandējumos. Kopā ar viņiem dienesta lidmašīnā lido arī Poļakovas meita, kā arī māte un arī radiniece.

Vadoties pēc lidojumu datiem, Navaļnija līdzgaitnieki arī noskaidrojuši, ka Poļakova un viņas radinieki uzmanto Deripaskas privātās lidmašīnas. Viņi arī izpētījuši Poļakovas meitas fotogrāfijas sociālajos tīklos un secinājuši, ka viņa daudzkārt palikusi Deripaskam piederošajās viesnīcās un villās.

Analizējot ziņas oficiālajos avotos,

Navaļnija līdzgaitnieki secinājuši, ka Lavrovs sniedz dažādus pakalpojumus Deripaskam.

Tā, piemēram, ministrs personīgi rakstījis amerikāņu lobijiem, lai viņi palīdzētu oligarham iegūt ASV pilsonību, risinājis miljardiera biznesa jautājumus ar Gvinejas un Jamaikas varasiestādēm, kritizējis rietumvalstis par sankcijām pret Deripasku.

"Važnije istorii" rakstīja, ka Lavrovu ar Poļakovu saista senas attiecības, bet vairākos svarīgos amatos ministrijā iecelti viņas tuvi paziņas.

Poļakovas bijušais biznesa partneris kļuvis par ministrijas pārvaldes priekšnieku, augstu amatu ieņēmusi viņas nelaiķa brāļa atraitne.

Vairāki augsta ranga ministrijas darbinieki, kas bijuši neapmierināti ar to, ka svarīgos amatos ministrijā tiek iecelti Poļakovas paziņas, paši bijuši spiesti no darba aiziet. Viņai ir dārgs dzīvoklis Maskavā, apartamenti Sočos, māja Piemaskavā.

Poļakovas meita uz 999 gadiem noīrējusi dzīvokli, faktiski iegādājusies, vienā no dārgākajiem Londonas rajoniem.

Poļakovas ģimenes nekustamo īpašumu kopīgā vērtība ir vairāk nekā miljards rubļu.

Lavrovs ārlietu ministra amatu ieņem vairāk nekā 15 gadus.

Gaidāmajās parlamenta vēlēšanās viņš iekļuvis "Vienotās Krievijas" partijas saraksta pirmajā pieciniekā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu