Kam pievērst uzmanību pirms Audi iegādes?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lalesh Aldarwish. Pexels.com

Audi ir viens no populārākajiem spēkratiem Latvijas patērētāju vidū. Zīmola pieejamība, daudzie modeļi, kā arī brīžiem ekonomiskā cena devusi iemeslu klientiem iegādāties šo auto. Ko ņemt vērā pirms šo auto iegādes?

Ko ņemt vērā pirms Audi iegādes?

Audi ir viens no pasaulē lielākajiem auto ražotājiem. Par šī uzņēmuma aizsākšanās sākumu var saukt 1909. gada 16. jūliju, kad konstruktors Augusts Horhs reģistrēja kompānijas nosaukumu. 1932. gadā četri uzņēmumi ‘’Horch’’, ‘’Wanderer’’, ‘’DKW’’ un ‘’Audi’’ lēma veidot vienotu koncernu, to nosaucot par ‘’Auto Union GmbH’’. Šī četrotne arī radīja mūsdienās tik zināmo emblēmu, kurā savienoti četri apļi.

Par populārākajiem Audi modeļiem patērētāju vidū var saukt tādas markas kā A3, A4, A6, A7 un Q7. Pirms Audi iegādes, ko labāk ņemt vērā un kam pievērst pastiprinātāku uzmanību?

  • Pārbaudīt rezerves daļu un servisa pieejamību. Pēc iespējas retāk pēc auto iegādes to īpašnieks vēlas vest uz servisu. Pirms auto iegādes pārbaudi rezerves daļu pieejamību, kas kopumā Audi ir visnotaļ augstā līmenī. Ir arī sertificēti servisi un tādi, kas speciāli koncentrējas uz Audi labošanu, taču, piemēram, BRC Autocentrs pēc automašīnas iegādes piešķirs 24 mēnešu garantiju.
  • Domāt ilgtermiņā. Pārsvarā, iegādājoties auto, jāpadomā ilgāk par savu lietošanas laiku, jo pēc kāda laika vēlēsies nopirkt citu auto. Tādā gadījumā esošo varēsi pārdot vai izmantot kā daļu no nākamā auto pirkuma summas. Labāk izvēlēties Audi facelift modeļus, kuri ir aprīkoti ar ražotāja uzlabojumiem.
  • Vizuālais izskats. Jebkura auto iegādē svarīgs ir gan vizuālais izskats, krāsa, salona priekšrocības un dizains. Jo vairāk salonā būs ekstras jo vieglāka būs braukšana ielās. Tomēr tādu saņemšana ir atkarīga no budžeta auto iegādē, kā arī to, kādu auto vēlies.
  • Auto aprīkojums. Pat, ja šķiet, ka par atsevišķām īpašībām kā navigāciju vai labāku stereo sistēmu nevajadzētu piemaksāt, lietošanas laikā, iespējams, šo lēmumu nāksies nožēlot. Tāpat nākamajam auto īpašniekam šis fakts var būt svarīgs.

Audi piedāvā labāko, ko lietotu auto segmentā varētu piedāvāt. Tas ir komfortabls, ekonomisks auto, kurš derīgs gan vienam, gan pārim un arī kuplākām ģimenēm.

Foto: Torsten Dettlaff. Pexels.com

Audi iecienītākie modeļi patērētāju vidū

Foto: BRC Autocentrs

Audi A6

Audi A6 uzsāka ražot 1994. gadā, taču tas iemantojis lielu popularitāti patērētāju vidū. To motora lielums ir robežās no 1.8 līdz 3.2 litriem dīzeļa vai benzīna degvielas. Vecāki modeļi būs pieejami ar mehānisko ātrumkārbu, kamēr jaunāki ar automātisko ātrumkārbu. Pārsvarā šie modeļi būs pieejami ar priekšējo, vai quattro piedziņu un ar universāļa vai sedana virsbūves tipu. Pēc modeļa izlaišanas gada būs atkarīgas salona ērtības, priekšrocības, kā arī cena.

Foto: BRC Autocentrs

Audi A7

Audi A7 tiek ražots kopš 2010. gada un ir biznesa klases auto. Tas ir jaunākās paaudzes auto, kurš ir pieejams ar hečbeka virsbūves tipu, ražotājs gan to sauc par 4 durvju kupeju. Auto ir pieejams gan ar pilnpiedziņu, gan priekšējo riteņu piedziņu, tas būs aprīkots tikai ar automātisko ātrumkārbu. Dīzeļa dzinēji būs ar 3.0 litru tilpumu, bet dažādām jaudas pakāpēm, benzīna dzinēji sākās ar 2.8 litru tilpumu. Ņemot vērā, ka šis ir jaunākās paaudzes auto, tad salons būs aprīkots ar dažādām ekstrām kā borta kompjūteru, navigāciju, atpakaļskata kameru, automātisko klimata kontroli, parkošanas sensoriem un vēl daudz ko citu. Tomēr jārēķinās, ka arī cenu diapazons būs augstāks kā A6.

Foto: pexels.com

 

Audi A4

Audi A4 tiek ražots kopš 1994. gada un ir jaunā paaudze iepriekš veiksmīgajām četrām Audi 80 paaudzēm. Modeļi pārsvarā tiek piedāvāti no 1.6 līdz 3.0 litru lielu motoru, bet visbiežāk tirgū būs redzams piedāvājums ar 2.0 litru benzīna dzinēju vai tāda paša tilpuma dīzeļdzinēju. Pieejams gan ar automātisko, gan mehānisko ātrumkārbu, kamēr papildus ekstras atkarīgas no auto izlaišanas gada un modeļa. Pie mums populārāks ir sedana virsbūves tips, bet Eiropā tieši pretēji.

Foto: Audi-Mediacenter.com

Audi A3

Audi A3 sāka ražot kopš 1996. gada un to būvēja, par pamatu ņemot Volkswagen A platformu. Uz šīs platformas būvēti arī tādi auto kā Volkswagen Golf, Škoda Octavia un Seat Leon. Pārsvarā šie auto ir priekšējās vai pilnpiedziņas hečbeka virsbūves tipa. Tam ir ekonomisks degvielas patēriņš - no 4 līdz 6 litriem uz 100 kilometriem. Automašīnu tirgū Audi A3 pieejams gan ar mehānisko, gan automātisko ātrumkārbu, bet jaunākie no modeļiem ir arī tādas ekstras kā borta kompjūters un atpakaļskata kamera.

Vai arī tevi interesē iegādāties Audi? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd esi auto meklējumos, pareizā vieta, kur lūkoties pēc lietota vai mazlietota auto, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirdzniecību nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un atrodi savu nākamo auto jau tagad!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu