Krievijā nomirusi tiesnese, kas Navaļnijam aizstāja nosacītu sodu ar reālu (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo/File Photo

Krievijā no dzīves aizgājusi tiesnese Natālija Repņikova, kas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu februārī aizstāja ar reālu cietumsodu, piektdien vēsta Krievijas tīmekļa medijs "Znak.com".

"Tiesnese Repņikova sakarā ar nāvi 18.augustā izslēgta" no darbinieku saraksta, medijam apstiprināja Maskavas Simonovas rajona tiesā.

Pirmais par tiesneses aiziešanu mūžībā tviterī pavēstīja Maskavas Fiļu parka municipālā apgabala deputāts Vadims Korovins.

"Tiesnese Repņikova, kas Aleksejam Navaļnijam aizstāja nosacītu sodu ar reālu, nomirusi (novičoks - tas visiem ir novičoks)," tviterī ierakstījis deputāts, šādi, pēc visa spriežot, atgādinot par pērn Sibīrijā notikušo uzbrukumu Navaļnijam ar nervus paralizējošo ķīmisko vielu "Novičok", kas politiķim izraisīja smagu veselības krīzi.

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests (FSIN) Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to 2.februārī nomainīja pret reālu cietumsodu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu