LTV: Rudenī aktuāls jautājums par bezpajumtnieku vakcināciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Sākoties aukstajam laikam, nakts patversmēs atkal vērojams klientu pieplūdums, kas aktualizē jautājumu par šo cilvēku vakcināciju pret Covid-19. Pašās patversmēs vakcinēto klientu skaits krasi atšķiras, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Šobrīd Nacionālajā veselības dienestā (NVD) nav apkopota jaunākā statistika par Latvijā pret Covid-19 vakcinēto bezpajumtnieku skaitu, taču maijā no nakts patversmju 670 klientiem vakcīnai bija pieteikusies aptuveni puse.

Bezpajumtnieku vakcinācija notiek pēc algoritma: ja kāds to vēlas saņemt, viņa atrašanās vietā, visbiežāk naktspatversmē, tiek organizēta izbraukuma vakcinācija.

NVD Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva uzsver, ka ar jebkādiem komunikācijas līdzekļiem sasniegt šo auditoriju ir grūti. Būtiska ir personiskā komunikācija ar šiem cilvēkiem.

Lielākā daļa "TV Kurzeme" aptaujāto bezpajumtnieku norāda, ka jau ir saņēmuši Covid-19 vakcīnu vai vēlas to darīt. Visbiežāk par šādu izvēli viņus pārliecina līdzgaitnieku pieredze un vajadzības.

Plašāk LTV sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu