Video Valmierā notiek "Vienotības" kongress (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šodien plkst.10 Valmierā, koncertzālē "Valmiera", sācies partijas "Vienotība" kongress, kurā politiskā spēka pārstāvji pārvēlēs vadību un debatēs par Latvijas ekonomikas izaicinājumiem un izaugsmes virzieniem, tautas labklājību un ataudzi, kā arī par klimata pārmaiņu vadību, informēja partijā.

Uz vēlētajiem amatiem izvirzīti kopumā 36 partijas biedri. Valdes priekšsēdētāja, domes vadītāja un viņa vietnieka amatiem pieteikti pa vienam kandidātam - attiecīgi līdzšinējais partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens, partijas domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri un domes priekšsēdētāja vietnieces amatam izvirzīta Agneses Krastas kandidatūra.

Darbam partijas valdē biedri izvirzījuši 23 cilvēkus, un tie ir Salaspils mērs Raimonds Čudars, finanšu ministrs Jānis Reirs un viņa padomnieks Ints Dālderis, "Vienotības Jaunatnes organizācijas" valdes priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Rīgas domes "Jaunās vienotības" frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis un frakcijas referents Edgars Ikstens, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Rīgas domes deputāti Vilnis Ķirsis un Olafs Pulks, Saeimas deputāti Rihards Kozlovskis, Anda Čakša, Ainars Latkovskis un Inese Lībiņa-Egnere, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidenta biroja parlamentārā sekretāre Evika Siliņa un eiroparlamentāriete Inese Vaidere.

Tāpat darbam "Vienotības" valdē izvirzīta Edmunda Jurēvica, Karīnas Plokas, Uģa Rotberga, Dmitrija Golubeva, Jāņa Rozenberga, Elīnas Ievas Smules un Aināra Svikļa kandidatūra.

Šis būs partijas jubilejas kongress, jo šogad aprit 10 gadi kopš dibināta partija "Vienotība". Tajā delegāti debatēs par prioritātēm partijas piedāvājumā un programmā 14. Saeimas vēlēšanām, tostarp par Latvijas ekonomikas izaicinājumiem un izaugsmes virzieniem, tautas labklājību un ataudzi, kā arī par klimata pārmaiņu vadību.

Paredzēts, ka kongresa delegātus uzrunās Ministru prezidents, partiju apvienības "Jaunā vienotība" valdes priekšsēdētājs Kariņš, Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete, "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Ašeradens un citi vadošie partijas politiķi valdībā, Saeimā un pašvaldībās.

Dalība kongresā būs nodrošināta gan klātienē, gan attālināti, un klātienē būs iespējams piedalīties tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Arī mediju pārstāvji ir laipni aicināti piedalīties kongresā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu