Krievijā aizliedz demonstrēt Pola Verhovena filmu "Apmātība" par mūķeni lesbieti (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Režisors Pols Verhovens un Dafne Patakija "Benedetas" preses konferencē 74. ikgadējā Kannu kinofestivālā
Režisors Pols Verhovens un Dafne Patakija "Benedetas" preses konferencē 74. ikgadējā Kannu kinofestivālā Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Federācijas Kultūras ministrija atteikusies izsniegt izplatīšanas sertifikātu Pola Verhovena filmai "Apmātība" (oriģin. „Benedetta”), ko šajā valstī bija paredzēts demonstrēt ar nosaukumu „Искушение” („Kārdināšana”). Noraidošais lēmums ir publicēts ministrijas tīmekļa vietnē, vēsta portāls „Meduza”.

Lēmumā nepiešķirt izplatīšanas sertifikātu ministrija atsaucas uz sertifikātu izsniegšanas noteikumu punktu, kas paredz atteikumu „citos gadījumos, kas noteikti federālajos likumos”.

Filmas "Apmātība" („Benedetta”) sižeta pamatā ir stāsts par katoļu mūķeni Benedetu Karlīni, kura 17. gadsimtā dzīvo mazā klosterī Toskānā un veido attiecības ar jaunpienācēju Bartolomeju. Kādu dienu uz Benedetas rokām parādās stigmas, un svētceļnieki sāk pulcēties klosterī, gatavi pasludināt viņu par svēto. Filmā mijas divi sižeti - divu meiteņu mīlas stāsts un Benedetas pieaugošā loma katoļu baznīcas hierarhijā. Kad abu attiecības kļūst publiski zināmas, Benedetu tiesā par laulības zaimošanu un apsēstību.

Krievijā filmas "Apmātība" pirmizrāde bija iecerēta 7. oktobrī. Savu pasaules pirmizrādi tā piedzīvoja 2021. gada Kannu kinofestivālā.

Savukārt skatītāji Latvijā filmu "Apmātība" varēs noskatīties tikai vienā festivāla seansā, kas notiks 23. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace". Portāls "Satori.lv" vēsta, ka vairākās valstīs filmu rekomendēts neizrādīt izaicinošā sižeta un atklāto ainu dēļ.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu